Påsk, jul eller midsommar?

pask_mat

Ägghalvor med majonäs, rökt och gravad lax, sill, grovt hembakt bröd, mammas köttbullar och jordgubbar (helst lite frysta i mitten). Jag ser fram emot påskmaten, men om det inte vore för den gula duken, påskriset och alla tuppar mamma plaserat ut över hela huset kan man p.g.a. maten tro att det är jul. Eller midsommar. Samma klassiska svenska rätter, men tre gånger om året (+ rester på annandagen) är ju nada mot hur ofta jag äter tonfisk- eller kycklingsallad här hemma.

Nu närmar vi oss alla läckerheter. Barnen här helt nippriga av förväntan men när det gäller ätbar längtan är det påskägg i sockerform som lockar mest. Helt ok en gång om åtet. Eller var det tre? 😉

3 Kommentarer
  1. Påsk, jul och midsommar har flutit samman mer och mer för varje år. ”förr” i tiden fanns det åtminstone en rätt som var karaktäristisk för just en högtid och som inte existerade på bordet under de andra högtiderna, nu är det exakt som du skriver, maten är exakt samma och där är företrädesvis duken som särskiljer högtiderna åt. Angående godisintaget under kommande högtid/er så är siffrorna skrämmande höga. Vi svenskar äter sammanlagt 6000 ton godis under påsk vilket är en enorm siffra. Egentillverkat godis utan socker och onödiga tillsatser fungerar minst lika bra och det finns massor av enkla och goda recept att hämta på olika forum. Rawfood är ett fantastiskt bra alternativ där man verken behöver tänka på ugnstemperaturer eller passa några tider:)Glad påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.