Vad ska vi äta idag?

familjefrulle.jpg

Att vara spontan funkar inte alltid med fyra barn i familjen och redan vid frukost planerar jag middagen. Varför är det alltid JAG som ska bestämma vad vi ska äta? I början av veckan avlöser rutinrätterna varandra – lax i ugnen, ceasarsallad, köttfärssås, kycklingwook, omelett. Men till helgen vill jag äta något festligare och det är då fantasin tar slut. ”Vad som helst” säger mannen. ”Pannkaka!” tycker storbarnen och ”majskrokar” de små.

shake.jpg

”HANDLA HEM” säger jag! Helst maten ovan – ”Shake Mushi” från Itamae. Något av det godaste jag vet.

yogatarta.jpg

Fast kanske går vi rakt på en läcker raw food-tårta ur senaste Fitness Magazine. Den ser riktigt god ut.

Eller har du tips på god mat jag kan laga ikväll? Vad ska du själv äta?

20 Kommentarer
  1. Ahhh, PRECIS så är det hos oss oxå. Tre barn med de konstigaste och onyttigaste önskemål och så makens: Vad som helst blir bra…. Ja men fixa det då!!!Ikväll käkar vi tacopaj på världens underbaraste pajskal(Kolhydratsfritt), i med färdig tacofärs, på med skivade tomater och gräddfil. Serveras med salsa på avokado, tomat, vitlök och melon, samt jalapenos och tacosås. Enkelt och gott!Hoppas du får en fin fredag och helg!Mvh Tove

  2. Vad sägs om Pad Thai?? Jag gjorde det med Sprout i veckan och det blev sjukt gott. Här är receptet:I pkt ris/glasnudlar (250 g ca) – blötlägges i kallt vatten 15-20 minHacka vitlök och strimla 4 vårlökar fint. Strimla 200 g vitkål fint. Woka vitlök, vårlök, vitkål. Lägg i de avrunna nudlarna, krydda med fisksås, sweet chili och japansk soya. Blanda ner rejält med groddar (mungbönsgroddar) plus två ägg som får blandas med nudlarna. Rör ordentligt så att nudlarna inte klibbar ihop. Servera med krossade jordnötter och lite mer finstrimlad vårlök – gärna färsk koriander, plus lime och gurka.trevlig helg!/a

    1. Låter supergott, men det var så många ingredienser jag inte har hemma. En annan dag kanske – tack för tipset! :)Trevlig helg!

  3. GUuuuuuuuuddddddd sååååååå gottt….. mmhhhhh vad jag längtar efter shaka… Tårtan såg oxå trevlig ut men maten hellre… Kanske ses i parken i helgen, om det är sol… kram

    1. Jag längtar också :)Ja, det vore kul att ses. Hoppas solen stannar tills i morgon!Kram & trevlig fredag!

  4. själv ska jag avnjuta tacos ikväll som de flesta andra svenskarna!Vi har kört fitnessfighten här hemma under april månad och även fast det är tre dagar kvar så är idag min slutdag när jag ger upp 🙂

  5. Det låter likadant även här. Och även om jag älskar att stå i köket och pyssla så blir det tröttsamt att (nästan) alltid vara den som planerar, handlar och lagar. Vi äter mycket kalkonfilé från Ingelsta Kalkon. Marinerar många timmar (gärna rosévin, vit balsamvinäger, olja, rosmarin, vitlök, peppar, honung och äppeljuice) och antingen grillar eller steker på i panna och kör in i ugnen till 65 grader (+ 10 min vila innan servering). Det är även fantastiskt gott att göra en ”gegga” med mascarpone, parmesan, soltorkade tomater, vitlök, örter, salt & peppar och fylla kycklingfilé med och linda in filén i lufttorkad skinka. In i ugnen, 225 grader, runt 20 minuter/tills den känns fast. Mörare kyckling än denna finns inte! Antar att det är fettet i mascarponen som gör det. Sallad med roman, päron, parmesan, oliver, pinjenötter och crema di balsamico till – och jag är nöjd :).Mitt – och sambons – favorittillbehör är marinerade hemkokta bönor. Burksmaken kan vi vara utan. Olja, vitvinsvinäger, vitlök, örter, salt, peppar, sambal oelek och honung. Gärna tärnad avokado och smulad fetaost i också. Funkar till fågel, fisk och mittemellan.Pizza är också en favorit. Jag väljer helst LCHF-botten (1 ägg, 1 msk grädde, 1 tsk fiberhusk, lite salt och linfrön, 2 msk riven ost), till de andra gör jag grövre pizzadeg. Tomatsås, tärnad färsk salsiccia (stekt), mozzarella och parmesan. Efter gräddning toppar jag med ruccola och lufttorkad skinka. Så gott!Skulle kunna skriva hur mycket som helst… Mat är underbar att laga (!) när det inte är ett krav. Trevlig helg!

    1. Oj – TACK Rebecca för flera bra tips! Pizzan vill jag prova när jag köpt Fiberhusk. Grymma tips 🙂 Trevlig helg!

  6. Åh det är så skönt när barnen är äldre haha. Jag älskar mina wok-grytor. Räkor är helt ok också. Jossan älskar räkor som tur är. Skalar dom själv. Kanske blir räkor ikväll. Mmmm!

  7. Hos mig blir det lätt stekt rostbiff med broccoli, grön sparris och coctailtomater. Och så min hemgjorda bea: kvarg, dragon, persilja, citronsaft, salt och peppar. Snabbt och enkelt men ändå lyxigt! Trevlig helg 🙂

  8. Mannens kommentar är den samma här…. 🙂 Lillgrabben pratar inte än, så där blir det inga goda ideér 🙂 Ikväll har jag bestämt att det blir ”Löparens linsgryta”, recept från Runners World (April numret). Verkar vara en god gryta och förhoppningsvis en bra uppladdning inför morgondagenslopp, första sedan förlossningen i somras. Lite pirrigt faktiskt….

  9. Här blir det lyxpizza. Chevreost, fikon, parmaskinka, champinjoner 🙂 mumma! Avnjuts förståss i goda vänners lag med ett glas vitt till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.