Godaste söndagen

rodingsallad2.jpg

Den här söndagen har jag ätit mat av världsklass och rätterna blev liksom bara godare och godare ju längre dagen skred.

Frukost: Inget märkvärdigt men outtröttligt god kesella + naturell yoghurt med frön, nötter och bär.

Lunch (översta bilden): Röding mina föräldrar fångat på nät, sallad, soltorkade tomater, pumpakärnor och min nya favorit – stekta ägg med fortfarande lite lös gula och ost som fått smälta över. Try it!

grill_kyckl_halloumi.jpg

Middag: My god vad gott det var med grillad kyckling, grillad halloumi, vitlöks-cremé fraiche och fetaostsallad.

jormgubbar2.jpg

Efterrätt: Höjdpunkten – första mogna jordgubbarna för i år. Här i norra Jämtland har de hängt länge, sugit åt sig varenda solstråle för att sen ge en gudomligt god sötma och smak. Förstå att jag är mer än nöjd med dagens meny.

4 Kommentarer
  1. Hej! Kom att tänka på en sak när jag såg creme fraichen. Hur ställer du dig till lightprodukter? Tänker främst på exempelvis matlagningsgrädde och creme fraiche. Använder du dig själv av dessa eller enbart fullfeta produkter?

    1. Jag använder både lätta- & feta mjölkprodukter, t.ex lättkesella men helst fet yoghurt & grädde. Cremé fraichen var lätt men jag skulle även ätit den feta om det bjöds. Är inte så noga – varken ”rädd” för fett eller light 🙂

  2. Hej! Jag har en fundering över varför du blandar kvarg/kesella och yoghurt? Är det för smaken eller finns det något som man behöver tänka på vad gäller för stor konsumtion av kvarg/kesella? Jag äter själv mycket kvarg och keso och blandar då och då (mest för att jag ser att bla du gör det =)) men jag vet inte av vilken anledning =) Tack för en jättebra blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.