
Även när det kommer till vardagsrätterna är vi tillbaka i vardagen, igår med klassikern ceasarsallad. Kall mat som sallad tycker jag känns typiskt somrigt, men vi äter det året om eftersom det är så gott och går att variera i det oändliga. Vill man ha den matigare är det bara att tillsätta pasta, ugnsgrillade rotfrukter, matvete eller potatis.
Eller potatisgratäng? Du kanske har någon somrig och fräsch sallad, marinad eller annat gott att tipsa om som tillbehör till potatisgratäng? Nu finns det en lite lättare och hälsosammare potatisgratäng från Alströmer – ”Gourmet Potatisgratäng”. Den lagas med Oatlys havrebaserade iMat och är den första helt vegetabiliska potatisgratängen, färdig att värma i ugn eller mikro.

Så, vad brukar du äta för gott till potatisgratäng? Berätta om ditt bästa hälsosamma sommarrecept. Det kan både vara ett färdigt recept och ett tips som gör sommarmaten lite nyttigare och godare. Första pris är värdekuponger på 300 kronor hos Alströmer, andra och tredjepris är värdekuponger på 100 kronor.
Tävla så här:
- Skriv ditt tips som en kommentar till detta inlägg. Har du även en bild (absolut inget måste) får du gärna maila den till anna@annalissjanis.se.
- Senast fredag 24 augusti kl 20.00 vill jag ha ditt bidrag.
- Smaklig måltid och lycka till!
Hej!Något som är smarrigt till potatisgratäng är tjälknöl https://www.kokaihop.se/recept/tjalknolEn fräch sallad på ruccola,persika,fetaost,cocktailtomater & avocado till blir gott!Trevlig helg, hälsningar Emma!
Hej Emma!Tack för ditt tävlingsbidrag! Utser dig till (delad) andrapristagare. Vill du maila din adress till anna@annalissjanis.se så kommer rabattcheckar på posten.Mvh/Anna
Jag älskar det enkla, rena italienska köket – så mitt tips är detta:Skär skåror i en hel kyckling och stoppa in färsk salvia, rosmarin och vitlök. Salta och peppra runt om. Häll över 2 dl vitt vin och marinera i 6-8 timmar i kylskåp. Lägg kycklingen i en teflonpanna och häll över en skvätt vitvinsvinäger. Ångstek, dvs, tillaga på svag värme, tills den är klar. Kycklingen blir supermör och smakrik på det här viset och inget extra fett behövs.Buon appetito 🙂
Hej Paola!Tack för smarrigt recept! Utser dig till vinnare. Vill du maila din adress till anna@annalissjanis.se så kommer rabattcheckar på posten.Mvh/Anna
Hej!Har inte ätit kött på ett antal år nu, men lagar mycket ”veg” husman.Potatisgratäng återfinns ofta i mina veckomenyer, men måste jukomplettera med ngt proteinrikt, och dessa biffar förekommer ofta.Morots & linsbiffar1 finhackad lök fräs tillsammans m 1 dl råristillsätt 3 dl vtn 2 msk grönsaksfond, låt koka ca 45 min2-3 kokta potatisar och 2 dl kokta gröna linser (ca 1 dl okokta)3 finrivna morötter (2-3 dl ) 1 ägg, 1 msk pot. mjöl peppar och timjan 3 msk färsk eller 2 tsk torkade.Blanda ihop färsen, forma biffar och stek 5-6 min/sidaDessa biffar är supergoda tillsammans med gratäng, ochgärna vitlöksfrästa haricots vertsHa det gott / Marie
Hej Marie!Tack för smarrigt recept! Utser dig till andrapristagare. Vill du maila din adress till anna@annalissjanis.se så kommer rabattcheckar på posten.Mvh/Anna