När målet är målet

prolite_bar.jpg
Dagens frukost: Kesella + naturell yoghurt blandat med vaniljpulver och Stevia, havregryn, kruskakli, linfrö och bär. Mandlar, äpple och te till.

Tränar du mycket kan du äta mycket, så är det ju. Tränar du inte kan du också äta mycket MEN:

  1. Det smakar inte lika gott. För mig är mat en njutning värd att svettas för.
  2. De som inte tränar är mer sugna på skräpmat än de som tränar (trots att de KAN äta onyttigt utan hälsofara).
  3. Gör du en stor ökning av kaloriintaget ökar även kroppsfettet. Förståss. Men tränar du har du en högre energiomsättning och kan få en skjuts i muskelutvecklingen och prestationen av mer mat.
roddmaskin.jpg
Dagens träningsoutfit – Linne – Röhnisch, shorts – Under Armour, skor – Merrell.

Men det är inte alltid lika KUL. Jag är säkert inte ensam om att ibland träna bara för att frukosten där hemma blir så mycket godare. Målet är målet och själva träningen mest ett sätt att förhöja njutningen av maten.

lop_chariot2.jpg
Hem till målet med lite mer energi och sug efter god frukost.

Så var det i morse. Jag gillar som du vet att träna, men (kanske som en ”post-tävlings-tomhet”?) just idag var jag trött, seg och omotiverad. Vila? Ja, det hade jag kunnat, men jag hade knappast blivit piggare för det och tvillingarna var INTE trötta utan ville gärna härja på MiniSats. Och jag hade ju mitt mål – en kanongod frukost + egentid med sovande busälsklingar att se fram emot.

Jag tror att vi träningsmänniskor är riktiga livsnjutare på alla sätt som gärna kämpar lite extra för den där kicken. Kick av själva träningen, av endorfinerna efteråt och den förhöjda aptiten på livets goda 🙂

Dagens träning:

  • 25 minuters löpning med Chariot CX2 innan Mini öppnade.
  • 20 minuter på roddmaskinen (mittbilden).
  • 15 minuter på trappmaskin. 
  • Planka + sidoplanka x 3. Lång stretch! 
4 Kommentarer
  1. Det ar valdigt intressant nar du skriver pa det har viset om kosten. Jag som da kommer fran en bakgrund med strulerier nar det kommer till just mat. Ata for lite, ata perfekt, ata och sedan vara tvungen att trana bort det.Nu, forst nu efter manga ar kanns det som om jag kan komma till en bra balans. Sa skriver du sahar, att du tranar for att njuta lite extra av maten, inte for att KUNNA ata extra gott. Eller missuppfattar jag dig da?Vad jag menar ar att det ar en bra, sund(?) forklaring. Man masta inte trana bort det som man ater for att inte fa skuldkanslor, men man tranar sa att det ar ok att njuta?Det kan ju handa att jag bara vander pa orden, men det later valdigt pedagogiskt.Sedan ar det ju det har med balansen. Hur vet jag att jag far i mig det jag behover? Om jag som jobbar med hastar/ridning 6 dagar i veckan, loptranar 3 dagar i veckan , styrketraning 2 dagar + extra boxercise traning om jag har tid och kanner for det.Sedan proteinet, behover jag proteinpulver (for det ar ett gott och snabbt mellanmal :)? Jag har last en del om att man som vanlig motionar inte behover extra protein?Manga fragor, forlat, men jag antar att jag som manga andra vill gora ratt :)Tack pa forhand.

    1. Precis så menar jag! Jag äter inte annorlunda de dagar jag tränar, men jag tycker all mat smakar bättre efter träning :)Bra fråga som jag inte kan svara på. Du märker det på om du går upp/ner i vikt, är på bra humör, har energi, sover bra o.s.v.Nej, du behöver inte proteinpulver, men gillar du det kan du äta det. Annars funkar ägg, keso, kesella, skinka etc. lika bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.