Protein för den hälsomedvetna – smaktest

star_nutr_natural.jpg

Jag har fått hem två nyheter från Star Nutrution att testa – Soy-Pro och Whey-80 Stevia, som ingår i deras nya ”gröna linje” med naturligare produkter. 

proteinkram_test.jpg

Är ett riktigt proteinmonster som du säkert vet men en riktig finsmakare när det gäller proteinpulver. Helst ska det vara:

  1. Sött och gott, d.v.s. inte smaka för konstgjort.
  2. Lätt att blanda till en tjock smet eller klumpa sig när jag blandar med mer vätska. 
  3. Naturligt protein (t.ex. vassle, soya, ägg och mjölkprotein).
  4. Inte innehålla för mycket kolhydrater. De är lätta att få i sig genom att äta en banan till eller gröt som jag brukar. 
  5. Vara dopingtestat och inte innhålla för mycket tillsatta vitaminer/mineraler eller något annat konstigt.

whey80_stevia.jpg

Självklart fick de nya sorterna genomgå det hårda smakprovet i smetform. Blandar med ytterst lite vatten och äter med sked.

Whey-80 Stevia

  • Proteinpulver med lågt innehåll av kolhydrater OCH smakar bra är oftast sötat med kalorifria sötningsmedel som acesulfam-K och sukralos, men nya Whey-80 är sötat med växten Stevia. Jag hade stora förväntningar, tycker Stevia är grymt, men tyvärr smakade det inte alls så gott. Inte tillräckligt sött för min smak och en klibbig konsistens i smetform. 
  • Innehållet är annars grymt. Bara naturligt vassleprotein (74,4 g/100 g), lågt kolhydratinnehåll (4 g /100 g) och inga artificiella sötningsmedel eller färgämnen.
  • Pris: 159 kr/kg på Bodystore.
  • Betyg:  :+++:  – smak och konsistens drar ner betyget trots att innehållet är jättebra.

Soy-Pro

  • Soyaprotein brukar inte smaka bra så här hade jag tvärtom låga förväntningar, men ack så fel man kan ha. Det här var riktigt sött och gott i krämform, kanske eftersom det innehåller sötningsmedel (naturella smaken är utan detta). En nötaktig chokladsmak och tjock konsistens. Dessutom bra om man blir dålig i magen av mjölkprodukter.
  • Innehållet är också bra. Fritt från färgämnen, en vegetabilisk produkt från sojaproteinisoltat som ger 79 g protein/100 g och 4,1 g kolhydrater /100 g.
  • Pris: 189 kr/kg på Bodystore.
  • Betyg:  :++++:  – bra innehåll och smak men de smaksatta sorterna innehåller sötningsmedel varför det inte blev full pott.

Men fortfarande är mina favoriter , smak-, innehåll- och konsistensmässigt Whey-100Gourmet-Pro och Fit & Smart

13 Kommentarer
  1. Vad kul att dem gjort ett pulver för oss som inte tål mjölk =) Men varför inte söta den med stevia också..hade ju vatt ännu nyttigare! Men måste ju helt klart pröva denna =)

  2. Hej. Jag tål inte heller mjölkprotein, får bihålsproblem såsom snuva och astma. Så jag använder just nu äggprotein. Inte gott smakar alldeles för salt. Så då bliev jag glad när jag såg detta. Men någonting säger mej att Soja inte är bra. Vad tycker du? Underbar blogg vill jag bara hälsa också, varm och inspirerande.kram/

    1. Soja är visst bra. Detta är fettsnålt, gott (för att vara soja) & är ett fullständigt protein, d.v.s. funkar utmärkt att bygga muskler med.Tack snälla :)Kram

  3. Hej Anna, Jag har precis fått reda på att jag väntar mitt tredje barn och är nu lite fundersam på det här med proteinpulver och graviditet. Hur ställer du dig till det? Jag känner mig lite osäker eftersom det inte finns några studier, men tänker samtidigt att en shake någon gång ibland (t.ex. direkt efter träning i avvaktan på att jag hinner äta riktig mat) eller proteinboostade mellanmålsmuffins inte kan vara så skadligt… Eller?

    1. Jag har ätit proteinpulver under alla mina 3 graviditeter & mina barn är ganska normala ändå ;)Skämt åsido vågar jag inte rekommendera att du ska äta det, men just sorterna från Star Nutrution & Charlotte Perrellis Fit & Smart är dopingtestade & innehåller inget konstigt. Så jag tror inte det ska vara någon fara om du inte överdriver intaget. Lycka till med bebisen 🙂

  4. Gillar din blogg mycket, framförallt det som handlar om träning (är lite trött på all reklam, men förstår att det är ett sätt för dig att livnära dig). Funderar dock lite på detta med Stevia. Tycks vid första anblicken vara bra, en växt och så. Låter ju naturligt och bra (om nu naturligt alltid är bra), men läste för några dagar sedan om den rätt tuffa processen som används för att omvandla Stevia till det pulver vi vill ha och då kändes det inte lika kul längre. Hur tänker du kring detta?

    1. Intressant! Jag har inte hört något om det men antar att det kommer uppdagas mer & mer eftersom Stevia hamnar i allt fler produkter. Inte bra om det påverkar miljön samtidigt som det är bra att det inte ger våra kroppar några biverkningar. Aldrig kan något vara helt bra verkar det som.Sorry för reklamen, men jag tycker själv det är kul att testa nyheter. Inget jag får betalt för, men som sagt – kul att provsmaka även om jag får leva på yoghurt flera veckor efteråt, haha 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.