Fet fisk 3 gånger i veckan är rekommendationerna – äter du det? För egen del blir det ca 2 gånger + att jag dagligen tar tillskott i form av kapslar och flytande omega3-fett. Om det gör någon nytta låter jag vara osagt och professor Lars Rydés hävdar att inte alls har någon effekt och minskar inte dödligheten i hjärt-kärlsjukdomar hos patienter med diabetes.
Må så vara, men att nyttiga fetter påverkar kroppen positivt är jag säker på. Dessutom är det ju så GOTT med feta fiskar som lax, röding, sill och makrill. Dagens middag känner du säkert igen om du brukar läsa min blogg – lax, spenat, broccoli, sallad, citron, kokta ägg och majosås.
Vi behöver fiskfetter för optimal hälsa i hjärnan och kroppen i övrigt. Några hälsoeffekter jag läser på omega-3.se:
- Sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar (inte enligt studien ovan dock).
- Bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen).
- Hjärnans kapacitet förbättras.
- Ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner.
- Bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl.
- Cellmembranen blir mer mjuka och elastiska.


Haha…jag ler varje gång jag ser din mat. Dina tallrikar skulle kunna vara mina…och tvärtom. Great minds… 😉
Fisk är ju bara FÖR gott! 😀