Det känns bra att avsluta veckan med att ha fått mycket gjort – något vi firar med tunn och krispig fredagspizza på tortilliabröd. Jonas har varit i Finland från igår och är nu på väg hem, men han missar såklart ”hell hour” med trötta hungriga barn, och själv med alla lägger jag inte tid vid egen pizzadeg. Slänga ut ett par tortilliabröd, bre på färdig tomatsås, räkor, strimlad kalkon, banan, riven ost och pizzakrydda är däremot gjort på 5 minuter.
Men här är tips på ett recept jag hittat hos Femme som ska jag testa en annan gång:
- 200 g riven ost
- 8 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 4 msk fiberhusk
- Lite salt
Gör så här:
- Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp. Blanda sist ner osten och låt stå ca 5 minuter.
- Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175°.
- Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250° tills osten smält och allt fått fin färg.
Tortilliapizza är också bra och till äter jag en fetaost- och avocadosallad och broccoli + edamebönor med flingsalt – så gott att det nästan överskuggar själva huvudrätten.
Trevlig helg!


Vilka härliga sallader! Är inne i salladsperiod nu och ska givet smaka broccoli och edamame mixen. Två av mina favoriter!
Jag är också i en sallad+olika-tillbehör-period Pernilla. Så krispigt gott och fräscht 🙂
Dina matbilder ser alltid så himla goda ut 🙂 tack för en peppande och bra blogg! hoppas du får en fin helg.
Jag älskar mat! 🙂
Tack själv & trevlig helg Helena!