Ingefära är en av de saker jag börjat gilla allt mer på äldre dar. Kan det vara så att smaklökarna blir mognare med åren? Eller avtrubbade så att man inte blir lika känslig? Tur för mig just nu då det börjar bli mörkt, kallt och blött och immunförsvaret behöver extra hjälp, t.ex. av ingefära! Det har jag nyligen fått dille på, vilket passande nog ökar blodflödet till kroppens muskler och är anti-inflammatoriskt.
Igår rev jag ingefära över kycklingfilé + pressade över lime – två smaker som gifter sig bra. Supergott att sen ha i en wok med fried rice.
Senare samma smakhöjande ingefära i en kopp te med framtagen just för att stärka immunförsvaret…
..och idag rev jag det över tonfisksalladen. Gav lite thaikänsla och styrka även åt den, annars rätt torra och tråkiga lunchen.
Några heta tips i höstrusket, och testa även att ha ingefära i din juice/smoothie. Passar fint ihop med äpple, apelsin och kanel.




mmmm, ser så gott ut!
Oj, jag har den sällan rå över mat, bara i juicer, men jag kanske borde testa. Bra tips!