Gojibär anses vara bland det bästa som man kan äta och går nu att få tag i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker. Alltså ett lätt sätt att få i sig massor av nyttigheter. I Asien talar man om att konsumtionen av gojibär bidrar till att man:
- Blir starkare och får mer energi
- Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
- Ser yngre ut och känner sig yngre
- Får bättre syn
- Blir bättre i sängen
- Sover bättre
- Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
- Stressar mindre
- Minskar sin oro
- Får starkare hjärta
- Sänker sitt blodtryck
- Sänker sitt kolesterolvärde
- Förbättrar sin blodcirkulation
Gojibär är som det säkert redan framgått alltså fullspäckat av uppbyggande och stärkande näringsämnen, som t.ex.:
- 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
- Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
- Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
- Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
- Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
- Viktiga fettsyror
- Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
- Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter
De är dessutom väldigt smakrika och goda – lite söta med inslag av tranbär och körsbär. Själv har jag blandat dem i min hemmagjorda mussli. De kan även blandas i sallader, i smoothies och andra mixade drycker eller bara som de är som mellanmålssnacks.
Jag som var så nöjd med att ha fyllt frysen med blåbär… 🙂
Blåbär är ju också supernyttigt. Dessutom är det godare med blåbär.. 🙂