Lättlagad kycklingfilé i ugn

Fräsch kyckling i ugn.
Fräsch kyckling i ugn.

Något vi äter mycket i min familj är kycklingfilé. Lättaste sättet att tillaga den är enligt mig i ugnen. Det är då bara att lägga filéerna på en plåt med bakplåtspapper och lite olja.

Klart att äta!
Klart att äta!

Sedan brukar jag gnida in dem med olivolja, soyasås, lite tabasco och diverse kryddor. Grönsaker som paprika, broccoli, morot & abergine är gott att rosta tillsammans med kycklingen. Sätt plåten i mitten av ugnen ca 25 min på 225°. Skär lite i kycklingen för att se så att köttet inte är rosa.

Jag brukar tillaga en stor sats så att jag har till lunch resten av veckan. Sen kan man bara variera tillbehören (t ex råris, bulgur, potatissallad etc.)

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.