Sockerfri äppelpaj

Det blev lite filodeg över efter maten jag lagat i veckan. Av den gjorde jag en mycket god och nyttigare variant av äppelpaj. Det gick inte att känna hur nyttig den var – SÅ gott var det!

Ingredienser:

  • Några ark filodeg
  • Ca 2 stora äpplen (gärna svenska)
  • 2 msk aprikosmarmel (utan tillsatt socker)
  • 2 tsk kanel
  • 25 g smält smör
  • 50 g mald/mixad mandel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva äpplena i tunt.
  3. Mixa mandel och blanda med ca 2 msk av det smälta smöret, kanel och aprikosmarmelad.
  4. Lägg ut filodeg på bakplåtspapper i en ugnssäker form.
  5. Sprid ut äppelbitarna och täck dem med mandelblandningen.
  6. Lägg över mer filodeg och pensla med resten av smöret.
  7. Vik ihop till ett paket och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Servera med keso/kesella eller glass för extra lyx (& kalorier 😉.
3 Kommentarer
  1. Ja Karin – det här blev verkligen jättegott, så jag tycker du ska testa vid något tillfälle. Marmeladen & mandeln gör äppelpajen söt & god.

    Tack, ha en trevlig helg du med! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.