Till vår hemmagjorda pizza gjorde jag idag egen pizzasallad från ett recept jag hittat i tidningen BODY. Vitkål är ju så billigt och nyttigt och gör du en stor sats pizzasallad kan du ha det till allt möjligt dagarna framöver. Mycket gott dessutom!
Ingredienser:
- 400 g vitkål
- 1 liten röd paprika
- 1,5 msk kallpressad rapsolja
- 1,5 msk vatten
- 1 msk ättika
- 0,5 tsk italiensk salladskrydda
- 0,5 tsk sötströ
- 0,5 tsk salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Strimla vitkål och paprika tunnt, gärna med en osthyvel.
- Lägg strimlorna i ett durkslag och häll kokande vatten över så att grönsakerna mjuknar lätt. Låt rinna av ordentligt och lägg sedan i en skål.
- Blanda rapsolja, vatten, ättika, italiensk salladskrydda, sötströ, salt och svartpeppar. Häll dressingen över grönsaksstrimlorna och blanda ordentligt.
- Låt salladen stå i kylen i en burk med tätslutande lock tills den ska ätas (gärna något dygn i förväg eller minst en timme).
mmm. tack for tipset!
Pizzasallad är verkligen gott och när man gör den själv känns det ännu bättre eftersom man är säker på vad man har stoppat i den. Man borde göra det oftare egentligen. Inte bara när man ska äta pizza.