Nyttig pizzasallad

Till vår hemmagjorda pizza gjorde jag idag egen pizzasallad från ett recept jag hittat i tidningen BODY. Vitkål är ju så billigt och nyttigt och gör du en stor sats pizzasallad kan du ha det till allt möjligt dagarna framöver. Mycket gott dessutom!

Ingredienser:

  • 400 g vitkål
  • 1 liten röd paprika
  • 1,5 msk kallpressad rapsolja
  • 1,5 msk vatten
  • 1 msk ättika
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 tsk sötströ
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Strimla vitkål och paprika tunnt, gärna med en osthyvel.
  2. Lägg strimlorna i ett durkslag och häll kokande vatten över så att grönsakerna mjuknar lätt. Låt rinna av ordentligt och lägg sedan i en skål.
  3. Blanda rapsolja, vatten, ättika, italiensk salladskrydda, sötströ, salt och svartpeppar. Häll dressingen över grönsaksstrimlorna och blanda ordentligt.
  4. Låt salladen stå i kylen i en burk med tätslutande lock tills den ska ätas (gärna något dygn i förväg eller minst en timme).
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.