Lite potatismos över förvandlas snabbt till goda potatisplättar. Jag älskade den här rätten som liten och även nu som vuxen smakar det riktigt bra. Speciellt med lite lingonsylt till som mamma gjort (där det är hela BÄR i och inte bara socker i en röd geléklump som den man köper).
Själv åt jag dem som efterrätt (efter smaskig kyckling med mozarella och ungsrostade grönsaker), men med lite keso och vitkålssallad till kan man ha det som huvudrätt.
Ingredienser:
- Ca 5 dl potatismos (hemmagjord känns som ett måste)
- 2-3 msk dinkelmjöl
- 2-3 ägg
- 2-3 msk smör
- Salt efter smak
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser (utom smöret).
- Klicka ut på en varm stekpanna med lite smör i och stek gyllenbruna på båda sidor.
- Servera med lingonsylt. Godis!
Jag har prøvet jordskokker i dag, var vanlig her på 1700-tallet, før poteten kom og tok over. Skal blogge grønnsaken litt senere..følg med!
Men åh! Har jag aldrig hört talas om… men det verkar ju både gott och smidigt. Jag ska prova! 🙂
ÅH, det var längesen man åt sådana! Säkert 15-20 år sedan, mums så gott, nu blev jag sugen!
Smart!! Skönt när man kan göra något gott av lite rester!