Storkok

Jag lagade mat och Hampus diskade. Min mans "allt-i-ett-burgare" med sallad, biff, stekt ägg, hamburgerdressing, ketchup, senap, gurkmajonäs, avocado, tomat och lök.

På söndagarna brukar jag försöka förbereda lite inför veckans stressiga eftermiddagar. Efter långa dagar på jobb/dagis är alla hungriga och det måste gå fort att laga mat. Tidigare idag tillagade jag kycklingfiléer i ugnen som jag tar med i matlådan till jobbet och till middag fixade jag en stor sats köttfärssås och biffar som fick bli hamburgare idag. Så kan vi äta lasagne en dag och spaghetti och köttfärssås en annan. Rekommenderar verkligen en veckoplanering över vad man ska äta.

Vi har fått massor av köttfärs av mina föräldrar som har en gård med kor i Jämtland. De skickar iväg kor på slakt och får tillbaka sitt eget kött. Sedan styckar och maler de köttfärs – så ekologiskt som det kan bli. Jag äter inte köpt köttfärs (inte hemma i alla fall), men den här äter jag absolut. Supergott och går att variera i det oändliga!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.