En trend just nu som jag verkligen gillar är att vi äter allt mer ekologisk och närproducerad mat. Utan att vara extrem försöker jag så mycket som möjligt välja ekologiskt och närproducerat. Det är ett lätt sätt att påverka miljön och hälsan. När jag är på besök hos mina föräldrar i norra Jämtland är det lätt. De fiskar sin egen röding, har egna kor som de får kött från, älgkött från sin egen skog, odlar egen potatis, morötter och jordgubbar, de plockar svamp och bär själva. Lyxigt!
Hoppas att det i framtiden ska finnas billigare och bredare sortiment i butikerna. På Matvisions hemsida hittar du var du kan köpa närproducerad och ekologisk mat där du bor. Där finns även recept, artiklar mm.
Hej,
Jag är en designstudent som jobbar med ett projekt där vi ska ta fram en förpackning för närproducerade potatisar. Av din beskrivning att döma antar jag att du köper närproducerade potatisar. Vilket är det främsta problemet du stött på med just potatisförpackningar?
Tacksam för svar/
Jonas