Pe´s bröd

Vad passar bättre att göra en sådan här regnig dag än att baka (efter gympasset såklart ;)? Jag och grabbarna svängde ihop ett par Pe´s bröd (receptet kommer från en vän till mina föräldrar som kallas för Pe).

Det är lätt som en plätt att röra ihop och du kan ta lite vad du har hemma/tycker om. Nötter, frön, bär, rivna morötter, torkad frukt – bara du har i ungefär samma mängd mjöl, fil/yoghurt, bakpulver etc. Nedan har jag även skrivit några nyttigare alternativ.

"Nakne Kocken" och Hugo hjälper till.

Ingredienser (originalreceptet):

  • 1,5 dl Vetekli
  • 1,5 dl Rågmjöl
  • 5 dl Grahamsmjöl
  • 2 dl Vetegroddar
  • 2 dl Havregryn
  • 4,5 dl Rågsikt (alt. dinkelmjöl)
  • 1,5 tsk Salt
  • 2,5 tsk Bakpulver
  • 2,5 tsk Bikarbonat
  • 1 dl Sirap (alt. honung i mindre mängd)
  • 1 l Filmjölk

Gör så här:

Blanda först de torra ingredienserna. Tillsätt därefter filmjölken och sirapen. Blanda och häll i två ugnsformar med bakplåtspapper i botten. Ställ in i nedre delen av ugnen på 175° i ca 1-1,5 timme.

3 Kommentarer
  1. Jag älskar dessa bröd! Hade tänkt baka idag, men skippar det. Grabbarna är ju borta en vecka och då går det inte åt något här hemma.
    Får göra detta nästa helg 🙂 Bra tips, jag sparar genast ditt recept.
    Som sagt så var det inget roligt väder idag. Vi segade kvar hemma fram till 1 innan vi kom ut. Skulle handla, men glömde plånboken hemma så fick åka hem haha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.