En perfekt rätt om du vill dra ner på kolhydraterna men ändå äta gott.
Ingredienser:
- 2 små auberginer
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 2-3 msk vatten
- 2 tsk tomatpuré
- salt & peppar
- 2 dl créme fraiche
- 2 äggulor
- 2 tsk oregano
- 1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
- Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Salta och låt ligga 20-30 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs.
- Tillsätt färsen och smulstek.
- Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
- Spola av aubergineskivorna och torka dem. Stek dem på båda sidorna i olja.
- Varva färs och aubergine i en ugnsfast form. Det översta lagret ska vara aubergine.
- Rör ihop créme fraiche, äggulor och oregano och 1 dl av osten.
- Täck aubergineskivorna med blandningen och toppa med resten av osten.
- Grädda i 200° mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Åh, älskar moussaca, så gott!!
Vi gjorde något liknade igår. Det blev supergott! Förresten så tycker Inger att du ska ge ut en kokbok med dina recept som du visat här i bloggen.
Gud så gott! Det tror jag att jag ska laga ikväll 🙂
Ja, det smakade bra! 🙂
Mia – jag har fått receptet av dig. En kokbok vore roligt, men har nog för få recept än så länge.