Eftersom jag föredrar kyckling framför fläskkött har jag modifierat ett recept där det ursprungligen var fläskfilé. Ett jättegott sätt att kombinera kyckling med den smakfulla kantarellen.
Ingredienser:
- Kycklingfilé
- Olivolja
- Salt, peppar och andra kryddor efter smak
- Kantareller
- 2 msk Smör
- 2,5 msk vetemjöl
- ca 3 dl matlagningsgrädde/mjölk
- 1 tsk soja
- Riven ost
- Grönsallad
- Ris/potatis/bulgur
- Gnid kycklingfilén med olivolja, krydda och in i ugnen på 250° i ca 20-25 min.
- Stek svampen i smör tills den är gyllenbrun. Ta i mjöl och grädde under omrörning. Smaka av med salt, peppar och ev. lite soja. Låt stuvningen puttra under lock ca 10-15 min.
- Skär sallad. Koka ris/bulgur/potatis eller vad du vill ha till.
- Häll stuvningen över kycklingen. Strö över riven ost och in i ugnen i ca 10 min tills gratängen får fin färg.
- Smaklig måltid!
wow – dette så godt ut!