Svampgratinerade kycklingfiléer

Eftersom jag föredrar kyckling framför fläskkött har jag modifierat ett recept där det ursprungligen var fläskfilé. Ett jättegott sätt att kombinera kyckling med den smakfulla kantarellen.

Ingredienser:

  • Kycklingfilé
  • Olivolja
  • Salt, peppar och andra kryddor efter smak
  • Kantareller
  • 2 msk Smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • ca 3 dl matlagningsgrädde/mjölk
  • 1 tsk soja
  • Riven ost
  • Grönsallad
  • Ris/potatis/bulgur

Gör så här:

  1. Gnid kycklingfilén med olivolja, krydda och in i ugnen på 250° i ca 20-25 min.
  2. Stek svampen i smör tills den är gyllenbrun. Ta i mjöl och grädde under omrörning. Smaka av med salt, peppar och ev. lite soja. Låt stuvningen puttra under lock ca 10-15 min.
  3. Skär sallad. Koka ris/bulgur/potatis eller vad du vill ha till.
  4. Häll stuvningen över kycklingen. Strö över riven ost och in i ugnen i ca 10 min tills gratängen får fin färg.
  5. Smaklig måltid!
1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.