Svamppasta

En av barnens favoriter är svamppasta. I vanliga fall gör jag den på burkchampinjoner, men idag kunde jag lyxa till det med kantareller och tog bacon istället för kalkon som jag har i till vardags. Ingen hälsokost (går dock att göra om receptet och använda det jag skrivit inom parantes), men det är ju fredag och du som tränar kan äta! 🙂

Ingredienser:

  • Pasta (fullkorn)
  • Kantareller
  • Lite smör till stekning
  • Bacon (till vardags tar jag rökt kalkon)
  • Matlagningsgrädde (minigrädde eller keso för en magrare rätt)
  • Salt & peppar
  • Kokt broccoli

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Stek svampen i smör tills den är gyllenbrun. Lägg sedan i bacon och knaperstek. Låt ev. baconet rinna av på hushållspapper.
  3. I med pastan, grädden och lite soja. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop och puttra några minuter.
  4. Koka broccoli i lättsaltat vatten och servera till pastan.
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.