En av barnens favoriter är svamppasta. I vanliga fall gör jag den på burkchampinjoner, men idag kunde jag lyxa till det med kantareller och tog bacon istället för kalkon som jag har i till vardags. Ingen hälsokost (går dock att göra om receptet och använda det jag skrivit inom parantes), men det är ju fredag och du som tränar kan äta! 🙂
Ingredienser:
- Pasta (fullkorn)
- Kantareller
- Lite smör till stekning
- Bacon (till vardags tar jag rökt kalkon)
- Matlagningsgrädde (minigrädde eller keso för en magrare rätt)
- Salt & peppar
- Kokt broccoli
- Koka pastan.
- Stek svampen i smör tills den är gyllenbrun. Lägg sedan i bacon och knaperstek. Låt ev. baconet rinna av på hushållspapper.
- I med pastan, grädden och lite soja. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop och puttra några minuter.
- Koka broccoli i lättsaltat vatten och servera till pastan.
Ser riktigt gott ut ju!
Ser riktigt smarrigt ut!