Billigt, gott, järnrikt

När jag var liten och fick välja vilken mat jag skulle bjuda på när jag hade kalas stod det mellan spaghetti med köttfärssås eller blodpudding. Mamma hade tur att jag älskade denna lättlagade rätt. Gärna några skivor rå blodpudding också innan maten var klar (!!).

Jag kan fortfarande få sug efter blodpudding, så idag när mannen är borta (som inte är lika stort fan av blodpudding) stekte jag lite smarrig blodpudding med en vitkålssallad med lingon och keso till. Barnen fick små pepparkaksfigurer av blodpudding (tack för tipset Johanna), något jag verkligen kan rekommendera då det genast blir MYCKET roligare att äta.

P.S. Drick gärna juice eller ät en apelsin efteråt så tar kroppen lättare upp järnet. Keso är ju gott till, men är egentligen inte optimalt då mjölkprodukter försvårar järnupptaget. D.S.

2 Kommentarer
  1. Haha! Ja, eller pölsa… 🙂

    Men jag minns ända från att vi bodde i Skåne att jag ville ha blodpudding på mitt kalas. En rätt som står sig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.