Igår kväll festade vi till det med den här smarriga efterrätten. Jag försöker undvika för mycket socker, speciellt på kvällarna eftersom jag sover så oroligt efteråt. Därför blev jag lycklig när jag hittade den här vita, sockerfria chokladen av märket Cavalier (finns även som mörk choklad – också god) som tillsammans med hallon blir underbart gott. Lätt som en plätt att tillaga dessutom.
Gör så här:
- Lägg hallon i en ugnsäker skål och bryt/riv vit choklad över.
- In i ugnen på 200° tills chokladen smälter alt. snabbvarianten – in i micron.
- Servera med vaniljglass (jag hade GB Lättglass som är god men innehåller endast 5% fett och är sötad med fruktsocker och sötningsmedel).
Mmmmm, det där såg gott ut! Kombinationen vit choklad och hallon är oslagbar, tycker jag! Påminner om den italienska efterrätten gino, som jag älskar.
Ha en härlig helg, Anna!
mmm…det där kommer nog bebisen i magen gilla – blir till att prova nästa helg..kram
verkar hur gott som helst!
Kan lova att det VAR hur gott som helst! 🙂