Min fina kollega Sofia gav mig detta smaskiga recept som jag testade i går. Hon brukar ha lax till rätten, men jag tog torsk vilket också blev supergott.
- Fisk (lax blir nog godast, men torsk funkade också).
- Grädde, 1 paket av valfri fetthalt.
- Ingefära, en liten bit.
- Vitlök, 1-2 klyftor.
- Lime, 1/2.
- Fiskbuljong, 1 st.
- Salt & peppar.
Gör så här:
- Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra den lite.
- Riv ingefära och vitlök. Blanda ner i grädden. Smula även ner buljongtärningen och pressa i limesaft.
- Häll blandningen över fisken.
- Gratinera i ugnen på ca 200° i ca 20-30 minuter beroende på hur stor fisken är.
Mums vad gott! Jag älskar ingefära, lime och vitlök! Och fisk också, så det där kan jag tänka mig var riktigt gott!
Ser smarrigt ut! Måste testas! Skriver ut receptet 🙂
så god fisken så ut!