Ingefära- och limefisk

Jag serverade fisken med en stor sallad, broccoli, morötter och kokt ägg.

Min fina kollega Sofia gav mig detta smaskiga recept som jag testade i går. Hon brukar ha lax till rätten, men jag tog torsk vilket också blev supergott.

Ingredienser:

  • Fisk (lax blir nog godast, men torsk funkade också).
  • Grädde, 1 paket av valfri fetthalt.
  • Ingefära, en liten bit.
  • Vitlök, 1-2 klyftor.
  • Lime, 1/2.
  • Fiskbuljong, 1 st.
  • Salt & peppar.

Gör så här:

  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra den lite.
  2. Riv ingefära och vitlök. Blanda ner i grädden. Smula även ner buljongtärningen och pressa i limesaft.
  3. Häll blandningen över fisken.
  4. Gratinera i ugnen på ca 200° i ca 20-30 minuter beroende på hur stor fisken är.
3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.