Fisksoppa de lux

Soppa är något av det enklaste man kan laga. Det gäller bara att komma på att man kan göra det.. Den här soppan blev extra god med lite vitt matlagningsvin, lax och en skvätt grädde. Ett tips är att mixa soppan till barnen. Jag gjorde det med en del av soppan (jag vill ha bitar i min) och Hugo åt jättemycket (då såg han inte att det var fisk och grönsaker i).

Ingredienser:

  • 1 förp fiskblock (torsk/hookifilé/sej)
  • 1 bit lax (jag tog rester från ugnsbakad lax jag lagat en annan dag)
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 förp sommargrönsaker (eller vad du tycker om)
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller annan buljong
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • kryddor efter smak (jag tog lite curry, paprikapulver, örtsalt & citronpeppar)

Gör så här:

  1. Skär löken i bitar & stek i en gryta med lite olivolja. Fräs även pressad vitlök.
  2. Dela den råa fisken i kuber och stek ett par minuter. Krydda efter smak.
  3. I med grönsakerna och häll på vattnet. Låt koka upp.
  4. Smula i buljongen, tillsätt vin och grädde.
  5. Koka allt ett par minuter – färdigt!
  6. Servera gärna med kokt ägg och ett gott bröd med ost.
4 Kommentarer
  1. Ninni – det tycker jag absolut du ska våga! Man måste inte göra precis som i mitt recept & kan ”höfta”hur mycket av ingredienserna man vill ha. Det blir bra ändå.. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.