
Att röra i ett eller två ägg i gröten när den kokt klart men är så varm att ägget stagnerar – ett hett tips för att på ett smidigt sätt öka proteininnehållet. Du slipper då koka och skala äggen om du, som jag, har bråttom på morgonen.
På bilden har jag bara använt äggvitor som blev över när jag gjort Ceasardressing. Så nu vet du dagens middag också. Surprise! 😉
Mot skola/förskola och gymmet!
vad är det duhar i din gröt, äre fiberhavre gryn, vatten, salt linfrön å äggvita ? hur mkt av allt ?
3/4 dl fiberhavregryn, 1/4 psylliumfrön, 1/4 dl linfrön + 3 dl vatten (mer vatten till fröna som bildar en ”gel” runt sig). Här hade jag 2 äggvitor men tar annars (när jag inte gjort ceasardressing) hela ägg.
Och för oss ännu mer latfisar kan man micra gröten, iof kanske lite jobbigt att göra det när man gör till många men vi är ju bara två vuxna och ett barn 😛 Och lillen äter frukost på dagis och sen på helgerna har man ju mycket mer tid!
Ja, micra går ju lika bra! Gör jag också ibland 🙂
Smart, fast jag har så svårt för gröt! 🙁