Pölsa

polsa.jpg

Dagens middag: Stekt pölsa med potatis, stekt ägg och lingonsylt. Och en liten morot i ena hörnet.

Låt mig gissa att minst hälften av er rynkar på näsan nu, men det här är inte vilken pölsa som helst. Det är mammas egengjorda av korngryn och älgkött, noga rensat från fett och senor. INTE som skolans eller den du köper i en korv där förmodligen allt möjligt mals ner. Även potatisen och lingonsylten är från mina föräldrar i Jämtland. Känns bra att veta vad jag stoppar i mig och resten av familjen.

11 Kommentarer
  1. Åh älskar pölsa och då min mammas hemmagjorda pölsa. Med älg- och rådjurskött blir det magert och gott.Hm man kanske skulle lägga in en ”beställning” på lite pölsa.

  2. Pölsa som är så gott :)Dock brukar jag bara äta den värmd med skivad potatis och rödbetor, nomnom!stekt har jag faktiskt aldrig prövat…

  3. Jag har faktiskt aldrig ätit pölsa… vet inte ens vad det ÄR? Ser ut som nån slags köttpudding. Skulle spontant annars gissat på nån slags korv :p

  4. Hej! Jag har ett litet problem! Jag tränar innebandy ca 5ggr i veckan. När jag tränar så har jag ingen ork! Det stör mig jättemycket och jag känner mig slö 🙁 har du något tips till mig? tack för en jättefin blogg! 🙂

    1. Svårt eftersom jag inte vet något annat om dig, vad du äter, hur du sover, dricker osv. Ladda med bra mat 1-2 timmar före träningen & kanske en kopp kaffe innan träningen för att piggnar till mentalt?

  5. Haha, fasen vad rätt du hade, satt här och rynkade näsan, men faktiskt bara halva, för det ser ju gott ut, men pölsa låter sådär… Men hemlagad kan jag tänka mig är kanon :)Ha en härlig helg!Kram Martina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.