Fredagsfilé i järngryta

flaskfile.jpg

Jag har börjat använda min gjutjärngryta mer och mer i matlagningen. Den ger fin stekyta och kött kan stå och puttra halva dagen för att bli riktigt saftigt och mört. Dessutom utsöndrar den järn till maten – bra att tänka på för dig med järnbrist. 

Idag har en fläskfilé fått laga sig själv medan jag besökte Akademikliniken för konsultation om mina separerade magmuskler (nej – ingen bröstförstoring eller botox, bara en osexig postgravidmage) och hämtade storbarnen. Till köttet gjode jag en kantarellsås inkl. en skvätt rödvin. Barnen och mannen åt pommes till och själv föredrar jag en stor sallad och en klick keso. Gött!

Kolisar fyller jag på med i form av annat. Popcorn kanske. Eller en klassisk fruktsallad. Det gäller att prioritera! 🙂

4 Kommentarer
  1. Va spännande med akademikliniken !!Vad sa dom om dina delade magmuskler ?Är det dags för nål och tråd :)))Skämt och sido , jag förstår om du inte vill berätta .Men endå lite spännande eftersom det är där jag gjorde Min magmuskel op, nu är det ett och ett halvt år sen !!Vilken Smarrig middag du gjort !Själv så har jag och familia vart och sett Hamilton på söder där viÄven åt middag , jag beställde en stor sallad till kycklingspettetIstället för pommes , för att sedan festa på just popcorn :)))” väljer oxå mina kollisar’Trevlig helg på dig !!:)))// jess

    1. Nej, det finns inga andra.Haha, jo, jag gillar Träningsglädje, Spark i baken, Upp & hoppa – ja MÅNGA! Länkarna finns i högerspalten under ”Andra favoritbloggar”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.