
Jag har länge varit sugen på att testa gröna sojabönor (edamamebönor), och idag slängde jag med några på plåten med kycklingfilé in i ugnen. De flesta grönsaker brukar få en god smak av kycklingen och dess kryddor, och bönorna blev också goda, men inte skalet. Först testade jag att äta upp rubbet men det var ingen succé. Rekommenderar att du tuggar ut själva sojabönorna inuti och kastar bort skalet. Då blev de jättegoda till dagens kycklingsallad!

Sojabönan innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som kött och är därför vegetarianernas favorit. Även en hel del fett (17,7g/100g) av bra kvalité, fibrer (15,3g), långsamma kolhydrater (18,7g) och gott om fullvärdigt protein (34g). Värsta superfooden! Nästa gång ska jag testa att koka dem lätt och strö över flingsalt som jag sett andra göra.
Du skall ta bort skalet – det skall inte ätas.Jag kokar med skalet på enligt anvisningar på paketet… låter dom svalna lite…innan jag trycker ut dom i en skål…flingsalt på och ät dom dom är, i sallad, som tillbehör….! Lycka till!
Tack för tipset! 🙂
Åh…de finns alltid i min frys – både med och utan skal! Så sjukt gott! 😀
Willys säljer skalade. Eventuellt säljer nog Hemköp skalade också.
Jag fick såna som snacks på en restaurang en gång, saltade och dränkta i olja/smör(?)… så jäkla gott. Och kladdigt. 🙂
Finns det skalde?! Dessa är ju underbart goda men sååå tråkiga att skala…
Hej! Tack för en inspirerande blogg!Kan man få be om receptet till kycklingen? Det ser så gott ut:)Elina