
Min första grillning i år blev en extra lyxig grillbuffé som ICA bjudit in till på Münchenbryggeriets Nobelterass. Jag mötte upp Karin med bloggen Fitness och hälsa och hennes lille Wilmer för att ta del av trender inför grillsäsongen samt provsmaka nyheter som kommer säjas i våra ICA-butiker.
![]() |
| Minikycklingburgare & grillad persika med vaniljkesella & hallonsås – godaste på buffén enligt mig. |
Grilltrender 2012:
- Hamburgaren kommer göra comeback med nya sorters färser och tillbehör.
- Korvtrenden från 2011 håller i sig med fler nya korvar med hög kötthalt och spännande smaker.
- Bröd av olika slag som tillbehör. Vik in ett stycke flintastek tillsammans med sallad och en god sås, t.ex.
- Grönsaker ökar som tillbehör, kanske p.g.a. att många väljer bort allt mer kolhydrater vid LCHF-kost m.m. Ica har sett att försäljningen av grönsaker ökat – mycket bra.

Grilltrenden har vuxit sig starkare de senaste tio åren, närmare nio av tio svenskar äger en grill och hela sex av tio grillar minst en gång i veckan. Att grilla är inte bara ett sätt att tillaga maten utan ett sätt att umgås och (till skillnad mot övrig vardagsmat där trenden går mer mot att familjen äter vid olika tidpunker, framför datorn, tvn etc), umgås och hjälps vi åt runt grillen.
Ica kommer har en grilljour du kan ringa till (nr 020-474551) mellan kl 16-20 under säsongen samt en grillapp eller om du tar hjälp från hemsidan. Det här numret ska jag tipsa min pappa om som (motvilligt) är grillkungen i vår familj under sommaren 🙂
Mycket trevlig lunch! Superkul också att träffa söta Karin som jag delar många intressen med (träning, mat, barn) och hennes guldklimp. Jonna och Junior var också med men sov mest.
P.S. Karin – säg åt mig att rätta till tröjan nästa gång. Visade tillräckligt med BHar i morse 😉 D.S.

Några grillnyheter och tillbehör: Färdiga kycklingfärsburgare, Ica Selection Chuck roll (skivat högrev från köttrasdjuret Angus), färdigmarinerad kalkonfilé, flingsalt med smak av Hickory, Wild Garlic och Chipotle, grillbacon, Cosmopolitan Sallad (korsning mellan isbergsallad och romansallad), högrevsfärs, färska lammkorvar.
Ej på bild: Skalad physalis, Kesella Kvarg Citrus (i butik från v. 19), Apetina grill cheese, Smetana (syrad gourmetgrädde).

Tack för idag! Det var riktigt kul att träffa er alla tre! Nu får vi se till att grilla framöver! Måste bara bli bra väder först.Kram å ha en fin kväll!
Tack själv! Ja, det vore jätteroligt! :)Kram & tack desamma!
Roligt! Och grillat är bäst 🙂 Kul att träffa andra bloggare också.Kram på dig!
Ja :)Kramen!
Ha, ha! Jag tyckte att det var snyggt med den svarta BH’n lite diskret uppstickande under! Trendigt och snyggt!
Haha, nja, DET tyckte inte jag.. 🙂
MUMS! Måste nog fix lunch nu.. Åh, citrus kvarg, det lär ju bli en favorit! Smakade du på den?
Nej den fanns tyvärr inte att provsmaka. Kommer säljas från v.19 så vi får hålla utkik 🙂