
Nu har jag äntligen hittat det där vaniljpulvret ”alla” träningsbloggare snackar om. Det där naturliga utan socker, sötningsmedel eller konstiga tillsatser – bara ren mald ekologisk Bourbon vaniljstång. En knivudd utrörd i kylskåpskall kesella med bär smakar som en fräsch glassdesert.
Pris: ca 40 kr. Dyrt, men drygt då smaken är välidigt koncentrerad och en tsk motsvarar en hel vaniljstång.
Andra tips på naturlig smaksättare är kokos, kanel, kardemumma och kakao med hög kakaohalt. Jag själv använder mig mycket av kanel till frukost/mellanmål/efterrätter (som dessutom sägs sänka blodsockret och öka förbränningen). Men den kryddan känns som ett mer ”vintrigt” alternativ så vaniljpulvret kommer användas flitigt framöver.
Idag blev det dock lite av varje – kanel på gröten och vanilj i skålen med kesella och bär för att jag var sugen att testa mitt nyinköpta fynd.
Heej:) ska också springa Sthlm marathon, tänkte fråga sprang Göteborgsvarvet förra helgen och denna helgen blev de inget långpass. Tror du jag ska köra något roligt långpass innan loppet eller ska jag spara på krafterna och köra milen istället?Sedan vart köpte du vaniljpulvret?
Jag tror inte du ska köra fler långpass innan. Du fick kanonbra träning vid Göteborgsvarvet (gick det bra?) & nu är det för tätt inpå Maran av vad jag hört. Kör lite kortare rundor för att hålla igång istället.Jag köpte det på en välsorterad matbutik (Sabis Fältöverseten) bland bakgrejer som vanligt vaniljsocker.
Långt långpass ska de stå!;) inte roligt! Hihi
Bästa pulvret. Jag köper mitt på Ica!
Visst är det grymt med vaniljpulver? Jag använder det OFTA. Visst, som du skriver, lite väl dyrt kanske men då en burk räcker väldigt länge så är det lätt värt det. Älskar naturliga smaksättningar.
Tack för svaret;-)!!! Det gick jätte bra slog förra Årets tid 1,52 så landade på 1,48;-)!
Grattis. Kanonbra jobbat!Vi ses vid Maran då – heja oss 🙂
Vaniljpulvret är guld värt, används flitigt i allt från rawfood recept till frukost kesellan. Har blivit beroende av denna lilla burk:)