Räkmacka

rakmacka.jpg

Även dagens mellanmål går i temat rosa med små skalbeklädda djur i färgen. Räkor är något jag ofta glömmer bort, men väljer man bara såna med skal på (inte de gummiaktiga skalade) är de fantastiskt goda ihop med ägg och majonäs på en skiva rostat bröd. I sallad, soppa och pastarätter är de också smarriga. Och nyttiga..

10 nyttiga fakta om räkor:

  1. Räkor innehåller selenium och andra ämnen som motverkar cancer.
  2. Räkor hjälper till att stabilisera blodsockernivån eftersom de innehåller magnesium. 
  3. Räkor är dessutom bra för huden, håret och naglarna eftersom de innehåller massor av protein.
  4. Vitamin B12, som räkor är rika på, hjälper kroppen att producera mer röda blodceller.
  5. Energinivåerna stärks utav att man får i sig mycket järn
  6. Vitamin B3 hjälper till att förvandla fett kolhydrater och protein till energi.
  7. Räkor är till och med bra mot depression har det visat sig då de innehåller omega 3-fett.
  8. Räkor innehåller fosfor och kalcium som stärker skelettet.
  9. Zink, som räkan är så rik på, är bra för prostatan. Forskare tror att zink till och med kan sakta ner växande tumörer.
  10. Koppar är ett annat mineral som räkan är rik på. Koppar hjälper bland annat till att se till att sköldkörteln fungerar som den ska.

Fakta: Nyttigt.eu

Trevlig helg!

8 Kommentarer
  1. måste säga att all din mat ser väldigt god ut och du har en fantastisk blogg.Jag undrar lite om din frukost, du har säkert skrivit det miljoner gånger men vad brukar du äta och vad är det för proteinkräm du har?

  2. Ser gott ut!! Räkor tröttnar jag aldrig på .. är bland det bästa jag vet! Fast det är lite tråkigt att skala dem. Dock är det värt det för de färdigskalade är ju inte alls goda.=)

  3. Vi gjorde en snabb och enkel 3-rätters här hemma på fredagsmyset igår. Det blev räkor, avocado och majonäs till förrätt. Mumma!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.