Morgonkesella extra allt

kesella_sylt.jpg

Torsdagar är grymma dagar – bara en dag till fredag och sen helg. Det firar jag med lyx-kesella, d.v.s. kesella blandad med en matsked sylt med hög bärhalt (utan socker). Vispar runt så den blir härligt fluffig..

kesella_bar_yog.jpg

..sen i med linfrö, psylliumfrön, gojibär och havregryn. Toppar med frysta bär som får tina medan jag tränar. Sen är det bara att hälla på en skvätt naturell yoghurt, strö över lite nötter och äta direkt när jag kommer hem från gymmet! 

Planen idag är uppvärmningsjogg med Chariot-vagnen följt av roddmaskin, armcykel och lång stretch på gymmet. Två dagar kvar till Tjejmilen och i morgon ska benen vila helt.

te_prote.jpg

Ätit något före träningen? Jo, proteinkräm av Fit & Smart + linfrön, mandlar och grönt te. Längre än 10 minuter får det inte ta för mig att äta på morgonen (4 andra magar att mätta och få klara för skola/förskola), men jag vill ändå ha protein i kroppen för att minimera muskelnedbrytningen. Ägg, skinka, keso eller kesella etc. funkar annars lika bra.

Tränar jag hårdare morgonpass kompletterar jag med t.ex. mer nötter eller protein-nötbollar som ger koncentrerad energi.

14 Kommentarer
  1. Oj vad det såg mumsigt ut!! Nu vet jag hur jag ska pimpa min kesella imorgon 🙂 Tankeläsare är du också…..medan jag läste att detta var vad du skulle äta efter träningen så funderade jag på om och vad i så fall du åt innan passet. Fast tydligen visste du att dina kära läsare skulle fråga detta och svarade direkt. Tack för det 🙂 Ha en underbar dag och lycka till på lördag!!

  2. Hej det är så kul att läsa din blogg, blir så peppad. Jag tycker det skulle vara kul att se vad du äter på en dag (vardag/helg) men tanke på din träningsmängd. Kan ju se så olika ut för olika personer. När du fokuserar på mer styrke uppbyggnad äter du mer el annorlunda då? Såg ditt benpass ovanför, du använder inte några traditionella maskiner/övningar som man gärna använder för att få styrka i benen, väljer du sådana här övningar för att du springer så mycket? Med vänlig hälsning, sofie

    1. Först – tack! :)Jag har lagt upp några såna ”matdagar” tidigare & ja – jag äter mer när jag är i en ”byggperiod”. Här är en dag (inte byggperiod – semester hos föräldrarna): https://blogg.aftonbladet.se/trendotraning/2012/07/dagens-maltider-2Filmen visar inte hur jag tränar mina benpass utan är bara ett förslag. Jag tränar med mycket tunga fria vikter & endel maskiner blandat med funktionella övningar som i filmen. Under ”annas träning” hittar du exempel 🙂

    2. OBS! Sen kanske jag äter lite mellan måltiderna också & tar flera portioner (typ alltid) så luras inte att jag äter lite. Min förbränning är rätt bra 🙂

  3. Hej,Ser supergott ut. Jag vet ju att du testar en himla massa olika proteinpulver och bars, så jag tänkte bara tipsa om ett som jag öppet igår. Märket heter PhD och just det pulvret jag köpte var; Belgian chocolate. Det ingår i en ’body sculpture range’ och innehåller bl.a. CLA, linfrö och grönt te extrakt. Prova om det finns i Sverige, jättegott!Undrar också om du skulle kunna skriva mer utförligt hur du springer dina intervaller? Jag vill gärna prova men är like osäker på hur mycket, hur fort och hur länge jag ska ta ut mig.Tack 🙂

  4. Hej Anna, Elsker din blog, er begyndt at køre planke og sideplanke efter hver løbe økt 😉 hvordan laver du din protein cream og hvad for et mærke er det ? TAK for alle dine tips – tjekker din blog hver aften 😉 Kram..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.