Målsättning och mina tävlingsmål 2013

Vasaloppet Öppet Spår var mitt stora träningsmål 2013. Punkt. Så var planen och du som följt mig vet att jag sa att det efteråt var ”skönt att bara träna för att må bra och för att jag älskar det” utan större mål. Men så har det dykt upp flera roliga utmaningar jag bara inte kunnat tacka nej till, och eftersom en Svensk Klassiker alltid varit en dröm är det lika bra att köra nu när Öppet Spår är avklarat.

Det här med mål med sin träning är oerhört motivationshöjande och jag tappade suget lite efter Öppet Spår – därför känns det roligt att nu jobba mot Vätternrundan. Men vill du sätta upp mål, tänk på att de ska vara:

 1. Självvalda – det ska komma från hjärtat. Ingen annan kan bestämma vad du ska kämpa mot. Då håller det inte i längden.
 2. Realistiska. FÖR höga mål gör att det känns meningslöst att ens försöka.
 3. Positiva. Som sagt – du måste verkligen VILJA för att lyckas.
 4. Tidsbestämda. Annars är det lätt att man tar det lite väl cool och allt rinner ut i sanden.
 5. Utmanande. Du ska behöva kämpa – annars känns det för mesigt lätt att ens anstränga sig. Dessutom ger det en enorm kick att uppnå något man fått jobba hårt för.
 6. Mätbara. För att du ska se ”svart på vitt” att du uppnått något du verkligen vill.

Förra året var största målet Stockholm Marathon (bilder ovan), men sen hoppade jag även på och sprang backloppet Stockholms Brantaste, Bellmanstafetten och  Tjejmilen för  Plan Sverige (något jag även ska göra i år).

I år har det tillkommit en hel del lopp som sagt och nedan ser du vad jag har att jobba emot. Tävlingsmål 2013:

Har du några tävlingar att se fram emot i år?

14 kommentarer
 1. Haha…skönt att se att du inte kommer att ligga på latsidan i år heller… 😉
  Jag har maran nu närmast, sen ses vi i Plan-tältet på Tjejmilen. Ska försöka skala bort de där 5 irriterande sekunderna och komma i mål under 45 minuter. Simning och cykling intresserar mig inte alls så jag tänker inte ens tanken…
  Det ska bli kul att hänga med dig mot dina lopp – inspirerande som alltid!

  1. Jag tycker det blir kul att följa din Mara. Hoppas du får bättre väder så kommer det gå som en dans 🙂

   Tjejmilen ska jag ha som ”nöjeslopp” utan tidsmål. Nu är Klassikern det största målet.

 2. Vad skoj! Jag gjorde en Svensk klassiker 2008-2009, det är så många roliga minnen ifrån alla tävlingar. Fastnade då för Lidingöloppet & springer den i år för 4:e gången och 2 barn senare.:) Ska försöka slå silvermedaljplats! Lycka till, du är grym!!!

 3. Vätternrundan är mitt mål och min stora utmaning iår 🙂
  Har lagt ribban högt och ska försöka komma runt på under 10 timmar.
  Här gäller det att nöta sadel under våren 🙂

  1. Jag har ingen aning om vad som är snabbt, men det låter ju bra med 10 timmar 🙂

   Hur ofta & långt cyklar du då per vecka? Jag är grön på cykling..

 4. Vilka mål du har framöver, Anna! Jag är impad att du satsar på både cykling och simning framöver. Riktigt coolt att sedan ha gjort en svensk klassiker!

  Du skrev 30 km och inte 300 km på Vätternrundan. Därav kommentaren om att det skulle vara 270 kvar.

  Kram! Ps Ser fram emot söndag om en vecka! 🙂

  1. Äsch – du är också sjukt stark med all träning & långpass. Ser också fram emot vårt långpass ihop på söndag 🙂

   TACK! Nu har jag ändrat distansen på Vättern. Synd att det inte räckte med 3 mil 😉

   Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras