Glass- & jordgubbssäsong

jordg_fruk

Färska jordgubbar finns att köpa året runt i de flesta butiker, men jag tycker det bär emot att köpa när de inte är Svenska. Vi har en liten mataffär alldeles intill där vi bor – varken ICA, Coop eller annat känd kedja, men ofta med bra erbjudanden och specialprodukter. 10 kr för en ask Belgiska jordgubbar kunde jag inte motstå. Årets första färska för mig, och de hamnade både på gårdagens frukost..

Något jag med glädje hittat hela vintern fram tills nu är Svenska äpplen. Köper inget annat så länge det finns, och säsongen verkar vara längre i år? 

jordg_glass2

…och gårdagens kvällsglass. Nej – inte lika smakrika som närproducerade jordgubbar, men helt ok. Och tillsammans med hemgjord grädd- och kokosglass blir allt gott.

philips_soppmask

Glassen till kvällsfikat måste stå ett par timmar i frysen, men frozen yoghurt är snabbt fixat. Till ”för-frukost” har jag och grabbarna testat nya soppmaskinen Philips SoupMaker jag fått hem. För ja – även om tanken är att snabbt och enkelt göra egna soppor med endast ett knapptryck, kan man även göra kalla kompotter, smoothies och frozen yoghurt.

Frozen yoghurt blueberry – recept på en höft:

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk honung/socker/sötningsmedel
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 dl frysta blåbär

Mixa, skåla och ät eller drick! Perfekt till en lyxig frukost för finsmakare (dock inte för mellansonen som inte gillar bär).

Det smidiga med maskinen är framför allt att slippa passa den. Det är bara att i med allt, trycka på en knapp och vänta tills den stannar. Samma sak för soppa fast då med uppvärmning istället för nedkylningseffekt. Det ska jag testa en annan gång, men är mer en glass- än soppmänniska.

smoothieskal

blabarsglass

Nu fortsätter jag dagen med samma tema och inleder pressveckan med glassig frukost nr 2 hos Ben & Jerry´s och Spotify. Glass – säsong året om, och just idag är det visst ”Free Cone Day”. Måste såklart firas 🙂

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.