* Recept med reklam för Tyngre *
Får jag bjuda på något gott, fräscht och stämningsfull till veckans fika?
Här hittar du en som passar lika bra till vardagens mellanmål som festligare stunder. Dessutom fint att även den med glutenintolerans, diabetes eller som vill dra ner på sockret kan njuta.
På en botten du enkelt ”bakar” i din stekpanna brer du ett läckert täcke av citronkräm och dekorerar med vad du tycker är gott. Såhär till påsk – passande med små chokladägg!
Proteinrik påsktårta med smarrig citronkräm
Ingredienser tårtbotten:
- 0,5 dl mandelmjöl*
- 2 ägg
- 1 tsk sötströ*
- 1 skopa (35 g) Kasein Vaniljdrömmar (alt. annan vaniljsmak)
- 1 krm kardemumma
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk bakpulver
- kokosolja eller smör till stekning
Ingredienser citronglasyr:
- 1 skopa (35 g) Vassle Solmogna Citroner
- 200 g färskost light 4%
- 2 msk sötströ
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser och låt stå att sväll i några minuter.
- Platta ut och stek i en klick kokosolja eller smör i en stekpanna ett par minuter på varje sida (tills den är genomstekt). Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren.
- Bred över tårtbotten och dekorera som du önskar, kanske färska hallon, kokos eller små chokladägg till påsk?
*Mjöl-, sockersort och smak på proteinpulver kan du byta ut efter tycke, liksom ingredienser i glasyren. Vid mjölkallergi – byt ut grädden mot kokosgrädde och nötallergiker kan byta ut mjölet mot ex. bovetemjöl.
Mmm.
Snabb och enkel att göra, fin och festlig att pimpa till olika högtider, men lika god och passande som ett proteinrikt mellanmål. Prova dig fram och hoppas du hittar din favoritvariant, kram! /A