Supergod, glutenfri morotstårta – recept

Morotstårta

Det sägs ju att vägen till hjärtat går via magen?

Bjuder du dessutom på glutenfri morotstårta får du även in lugn och skön magkänsla, plus fantastisk smak. Denna variant är nämligen glutenfri, vilket passar bra för dig som är intolerant eller känslig, men gott för alla. Dessutom laktosfri grundkaka (ej toppingen dock) med kokosolja istället för smör och kokossocker (eller om du väljer ex. sötströ).

Morotstårta bit

Morotstårta utan gluten och socker

Ingredienser, kakan:

  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 dl kokossocker (alt. socker eller annan sötning)
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3,5 dl kokosmjöl (alt. mandelmjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel

Ingredienser, topping:

  • 200 g philadelphiaost
  • 0,5 dl kokosolja
  • ca 2 1/2 dl florsocker/sukrin melis
  • 2 tsk vaniljpulver
  • saft och skal av en halv citron

Gör så här:

  1. Riv morötterna.
  2. Vispa socker och kokosolja porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt även morötterna.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
  5. Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
  6. Garnera gärna med kokosflingor, hallon, valnötter, citronbitar, vindruvor eller annat du tycker om.

morotskaka_hallon

Kakan blev supersaftig och god. Söt av morötterna, kokossocker och de syrliga hallonen bröt av perfekt.

Hoppas något passande till dina festligheter! ♥/A

Fler rekommenderade recept:

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras