Det sägs ju att vägen till hjärtat går via magen?
Bjuder du dessutom på glutenfri morotstårta får du även in lugn och skön magkänsla, plus fantastisk smak. Denna variant är nämligen glutenfri, vilket passar bra för dig som är intolerant eller känslig, men gott för alla. Dessutom laktosfri grundkaka (ej toppingen dock) med kokosolja istället för smör och kokossocker (eller om du väljer ex. sötströ).
Morotstårta utan gluten och socker
Ingredienser, kakan:
- 0,5 dl kokosolja
- 3 dl kokossocker (alt. socker eller annan sötning)
- 4 dl rivna morötter
- 3 ägg
- 3,5 dl kokosmjöl (alt. mandelmjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk kanel
Ingredienser, topping:
- 200 g philadelphiaost
- 0,5 dl kokosolja
- ca 2 1/2 dl florsocker/sukrin melis
- 2 tsk vaniljpulver
- saft och skal av en halv citron
Gör så här:
- Riv morötterna.
- Vispa socker och kokosolja porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
- Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt även morötterna.
- Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
- Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
- Garnera gärna med kokosflingor, hallon, valnötter, citronbitar, vindruvor eller annat du tycker om.
Kakan blev supersaftig och god. Söt av morötterna, kokossocker och de syrliga hallonen bröt av perfekt.
Hoppas något passande till dina festligheter! ♥/A
Tusan vad gott detta ser ut Anna!!
Älskar morotskaka och älskar kokos = drömkombon 🙂
Haha, vad kul att det passar dig Linda! Något att sätta tänderna i under helgen?
Kram och ha en fin helg!
Ska ta och baka den när jag frisknat till 😃👍
Ser magisk ut ju 😋
Det där såg riktigt gott ut 🙂