Veckan närmar sig sitt slut – precis som maten i kylskåpet. Igår hade Hugo taekwondoträning, Hampus fotbollsträning och även Jonna och Junior hade en liten löptävling på förskolan. De är fullt medvetna om vad ”springa tävling” innebär efter att ha hejat på mig. Att vara uppspelt och glad, att det är speciellt och förväntansfullt. Jag älskar att se samma spänning och glädje när barnen sportar.
Men att handla mat fanns varken tid eller tankar på igår. Nu på morgonen har vi inget bröd, mjölk eller yoghurt, och inga bananer för att provlaga bananpannkaka. Men ägg. Ost. Smör. Och bladspenat.
Precis lika snabbt som att koka gröt i micron var det att scrambla bladspenat och ägg. Upp på en tallrik och på med ett par skivor ost som får smälta till en krämig konsistens. Till det ett par knäckemackor med smör och ost. Ni som följer mig vet ju att jag älskar scrambled egg på hotell och den här blev dessutom pimpad med spenat. Finfin fredagsstart!
Knäckebröd är för övrigt något som är bra att alltid ha hemma. Barnen älskar det lika mycket som jag, och var supernöjda över knapriga mackor till frukost. Hugo med stekt ägg på sin.
På Extreme Training får Hugo köra riktigt tuff taekwondoträning. Han älskar det och jag tycker också det ser så roligt ut med deras fysövningar (t.ex. att snabbt ta sig ner och upp från golvet med armarna på ryggen) och vet hur befriande känslan är att smacka på pads med slag och sparkar. Tränare är stenhårda Dragomir Mrsic, känd från filmen Snabba Cash.

Jonna och Junior laddar upp inför förskoleloppet i fina västar med nummerlapp – Junior med mammas födelsedagsdatum och Jonna med pappas. Tur!


Anna Jonasson
Kör du alltså äggen och spenaten i micron? Det exploderar inte? 😛