Ljummen potatissallad

ans_potsallad

Vår första färskpotatis inhandlades tidigare i veckan när värmen inspirerade till sommarmat. Inte svensk, och inte samma känsla som de söta små kulorna mina föräldrar brukar dra upp – så goda att de kan ätas utan något till. Men ändå. Nypotatis. Premiär 2014.

potsalladkyck

Det mest optimala tillbehöret vore kanske sill? Det var jag inte sugen på, men några färdiggrillade kycklingfiléer låg i kylen som gav mig idén om potatissallad. Ljummen sådan av nykokt färskpotatis enligt konstens alla regler, bladspenat, vinegrette av olivolja, balsamvinäger, örtsalt, dill och peppar, paprika, färsk och soltorkade tomater, pumpakärnor, oliver, kyckling och knaperstekt bacon.

Svårt att misslyckas, väldans gott och perfekt picknickmat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

bbb