Melonsallad med sting

grill_balkongJonas födelsedagsgrill av märket Weber Q1400. En elgrill med en smart ”droppform” under och löstagbart galler som är enkelt att rengöra. O.B.S. – inget sponsrat inlägg.

Nu när Jonas gått och blivit med fin grill, tillåten för balkongbruk, kommer vi brassa på ofta här hemma. All mat blir ju så mycket godare i grillat format, och en elgrill är enkel att sköta. Det kanske inte blir samma äkta grillsmak som av en kolgrill, men ändå – väldigt gott. I fredags invigde vi den med kycklingfiléer. Så enkelt att jag vill grilla varje dag. Året runt.

maria_tarta

Tips på gott till det grillade fick vi av vår vän Maria som gjorde en fräsch melonsallad till Jonas födelsedagslunch. Melon, sockerärtor, finstrimlad chili och pressad lime. Både hot, sött och gott!

melonsallad

8 kommentarer
  1. Hej Anna! Ser att du har en härlig sommar. Gött! Är lite nyfiken: Har du gjort din planerade magoperation ännu? (har för mig att du skrev någonstans att du skulle genomföra den i våras) Vänligen hälsar Lisa

    1. Lisa – nej, jag har bara opererat ett navelbråck & inväntar om jag ska få operationen av diastasen genom Landstinget trots allt. Det finns en chans trots allt så jag avbokade tiden på Akademikliniken i höst. Får se vad som händer – annars bokar jag om tiden där igen.

    1. Jag tycker vilodagar är viktiga, men behovet på vilodagar beror på vem du är och hur vältränad du är från början. Alla har behov av att vila, men i vissa fall kan en promenad/lugn löptur vara bättre för återhämtningen än att ligga helt still. En nybörjare däremot som tränar hårt varje pass behöver längre tid på för att kroppen ska återhämta sig.

      Själv försöker jag hålla minst 1 vilodag/vecka – både för att kroppen ska få chans att bygga upp sig och rent mentalt, för att känna att jag KAN vara utan endorfinerna ibland utan att må dåligt.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras