Rörlighetsövningar med gummiband i film

oh_squat_trx

För vissa leder är stabilitetsträning bra, t.ex. höft och knän, medan andra mår bra av ökad rörlighet. Stela bröstryggar finns det gott om i detta datorsamhälle och jag jobbar också på med min. Kan inte säga att jag är extremt orörlig, men om jag inte hade tränat rörlighet skulle jag säkert stelna till. Overhead squat, d.v.s. knäböj med armarna över huvudet – så rakt upp som möjligt,  är en av alla övningar för att förbättra rörligheten i bröstryggen. Går att göra i TRX som ovan, men funkar även med t.ex. en pinne, stång, boll eller..

Rörlighetsträning med gummiband – filmklipp på YouTube.

..gummiband! I filmklippet visar jag några övningar du kan göra var för sig eller som en hel rörlighetssekvens. Den ökar inte bara rörligheten utan ger bra styrketräning för core-, rump- och lårmuskler.

  1. Axelrotation bak/fram med raka armar.
  2. Rulla ner, kota för kota och raka ben för att sträcka ut baksida lår.
  3. Djup knäböj.
  4. Sträck upp armarna mot himlen/taket och behåll dem så. Eftersträva så raka armar som möjligt.
  5. Res dig upp.
  6. Utfall bak med armarna kvar rakt upp. Vrid åt samma håll som främre knät.
  7. Samma sak med andra benet.
  8. Gör om hela sekvensen 2-4 gånger.

Trevlig torsdagsträning!

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras