Kladdigaste kladdkakan utan gluten

kladdk_form

Själv har jag en pepparkaksdeg i kylen och ett färdigt men ommonterat pepparkakshus i skafferiet inför helgens adventsbak, men jag hade ju lovat er recept på den kladdiga kladdkaka jag bakade i lördags. Vid Kladdkakans dag skrev jag att ”inget slår originalet med vitt mjöl och socker” men den får faktiskt dela 1a-plats med denna glutenfria, toppad av mörk choklad. T.o.m. mannen åt med god aptit TROTS att den var så ”nyttig” 😉

Recept:

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker eller sockerersättning (rekommenderar i så fall kokossocker eller xylitol)
  • 4-5 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • En halv chokladkaka 70%

Gör så här:

  1. Smörj eller klä en form med bakplåtspapper (tips för att slippa disk).
  2. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
  3. Grovhacka choklad och strö över.
  4. In i mitten av ugnen på 175° i ca 10-15 min.
  5. OBS! Max 15. I min ugn blev den perfekt efter 13 minuter + en stunds stelnande på balkongen. Hellre för kladdig (sätt då ner den i frysen en stund) än torr.

kladdkaka_graddebar

Servera gärna ihop med vispad grädde, bär och en kopp kaffe. Trevlig helg!

7 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.