Själv har jag en pepparkaksdeg i kylen och ett färdigt men ommonterat pepparkakshus i skafferiet inför helgens adventsbak, men jag hade ju lovat er recept på den kladdiga kladdkaka jag bakade i lördags. Vid Kladdkakans dag skrev jag att ”inget slår originalet med vitt mjöl och socker” men den får faktiskt dela 1a-plats med denna glutenfria, toppad av mörk choklad. T.o.m. mannen åt med god aptit TROTS att den var så ”nyttig” 😉
Recept:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl socker eller sockerersättning (rekommenderar i så fall kokossocker eller xylitol)
- 4-5 msk kakao
- 1 dl mandelmjöl
- En halv chokladkaka 70%
Gör så här:
- Smörj eller klä en form med bakplåtspapper (tips för att slippa disk).
- Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
- Grovhacka choklad och strö över.
- In i mitten av ugnen på 175° i ca 10-15 min.
- OBS! Max 15. I min ugn blev den perfekt efter 13 minuter + en stunds stelnande på balkongen. Hellre för kladdig (sätt då ner den i frysen en stund) än torr.
Servera gärna ihop med vispad grädde, bär och en kopp kaffe. Trevlig helg!
Oj så gott =) kanske får baka en sådan också till adventsfikat på söndag.
Det är de där 3 dl socker som gör´t….! 😉
Eller nä, inte bara såklart. Haha!
Går att byta ut mot annat. Jag testade med Xylitol & det blev kanon 🙂
Denna ska jag baka 🙂
Tack Anna 🙂
Tack för tipset! Jag får ju inte äta gluten, så detta är toppen till julen! Kram
Jag gjorde en egen variant på kladdig kladdkaka fri från gluten, socker och smör idag..
Den blev bra!
Kommer att göras igen, perfekta sommarfikat 🙂
https://lindaassarsson.blogg.se/2015/june/kladdkaksfika.html
Linda – mumsigt! Tack för att du delar med dig.