* Recept med reklam för Tyngre *
Älskar du smaken av skumbanan?
Älskar du även kombon av boostande byggstenar och godis, närmare bestämt creamy toffee protein banana split? Då är Tyngres nyhet och mitt recept för dig.
Vännerna på Tyngre har släppt två nyheter, Creamy Rich Chocolate och Creamy Banana Toffee, med en blandning av vassle och kasein. Proteinpulver som alltså kombinerar protein med snabbare och långsammare upptag och som ger en ”lagom” krämig konsistens, även när du blandar med vatten. Varken så rinnigt som vassle kan bli eller stabbigt som kasein, utan den ultimata mixen. Gott dessutom, om du som jag gillar sött!
Perfekt i dom flesta situtationer, t.ex. till en smarrig creamy toffee protein banana split. Krämig proteinsmet toppad av stekt banan, choklad- och jordnötssås och crunchy nötter. Mmm!
Creamy toffee protein banana split
Ingredienser:
- 1 skopa (35 g) Creamy Banana Toffee
- 1 dl vaniljyoghurt (alt. karmelliserad mjölk för extra lyx)
- 1 banan
- 1 tsk kokosolja eller smör till stekning
- 2 tsk jordnötssmör
- 1 tsk kakao
- 2 tsk sötströ (mer eller mindre efter smak)
Gör så här:
- Rör ihop proteinpulver med yoghurt och ställ i kylen.
- Skär bananen i bitar och stek mjuka med fin stekyta.
- Rör ihop jordnötsmör, kakao, sötströ och eventuellt en skvätt vatten till en smidig smet.
- Ta fram proteinkrämen och toppa med stekta bananer, jordnötssås och jordnötter.
Ät och njut! Mättande med allt protein, banan och nötter, men vill du stå dig ännu längre – addera någon härlig granola.
Går dessutom att fint att lyxa till smeten med karamelliserad mjölk istället för yoghurt och toppa med en klick grädde. Helgens dessert? Enjoy! /A