Jordnötsdadlar – supersmarrigt vardagsgodis av 2 ingredienser

jordnötsdadlar

Drabbas du också av akut sötsug ibland?

Då är jordnötsdadlar något för dig. Små, naggande goda munsbitar av endast två ingredienser: dadlar och jordnötssmör. Ett trix min kollega Nejma på SportHälsa lärde mig tidigare i veckan. Förmodligen inte mindre kaloririka än vanligt lösgodis eller choklad, men jag räknar inte kalorier och fördelen här är – supergott, snabbt och enkelt att göra själv.

jordnötsdadlar

Dessutom innehåller dessa jordnötsdadlar varken sötningsmedel, raffinerat socker, e-ämnen, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Istället naturligt näringsrika grejer och energi till kroppen. Och framför allt smaksinnet.

”Så himla goda och det räcker med ett par för att bli nöjd” sken Nejma, så självklart var jag tvungen att testa.

jordnötsdadlar

Jag använde ett jordnötssmör med crunch och urkärnade dadlar. Sen var det bara att dela dadlarna, bre på en klick jordnötssmör och ställa i frysen en stund innan dom försvann i ett nafs.

Jordnötsdadlar

Ingredienser:

  • dadlar, urkärnade
  • jordnötssmör

Gör så här:

  1. Dela dadlarna.
  2. Bred på en klick jordnötssmör.
  3. Ställ i frysen en stund. Plocka fram, ät och njut!

jordnötsdadlar

Nästan löjligt att något så enkelt kan vara så gott. Perfekt när du både är sugen på något sött och nötigt, smörigt. Och jag tror säkert det skulle vara gott att rulla dom i kakao eller kokos också för variation. Eller att använda en annan form av nötsmör, mandelsmör eller hasselnötssmör t.ex. Prova. Annars är dom exemplariskt goda så här!

jordnötsdadlar

Yum. Kram!  /A

Gillar du jordnötsdadlar kan dessa godsaker också vara för dig:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.