Vårkänslor & cykelköp

jag_atomicskid

Från skidor till cykel. Vad hände? Tillbaka i Stockholm känns vintern avlägsen. Jag som precis hämtat ut mina nya snygga och vallningsfria Atomic Skin Tec-skidor från montering. Hoppas snön ligger kvar i fjällen en stund till så jag hinner testa de prisbelönta skidorna, men här i stan vill jag gärna spola fram någon månad. Slippa den unkna doften av lera, gammal hundbajs och is som förhindrar löpning i Lill-Jansskogen. Att varje morgon undra vilka kläder barnen ska ha, om det är kallt eller varmt?

junior_cyk15jonna_cyk15junior_cykblot

Blött eller torrt? En tid det både kan vara kallt och geggigt så att galonisar måste krånglas över overallen. Bökigt för föräldrar/förskolepersonal, och dålig rörlighet för barnen. Men Jonna och Junior tycker ändå att ”det är sommar” och vill cyklar till förskolan, även om det tar dubbelt så lång tid.

Det är inte långt ifrån att Junior cyklar själv med trampor nu, men han valde sparkcykeln som steg 1 för i år – kanon att träna upp balansen med. Men nu ska vi få hem en till cykel med trampor att testa via webbshoppen Bikester. Perfekt att båda kan öva i sommar.

yoga_barnet

Att kunna cykla istället för att gå runt stan spar tid även för mig som mest rör mig i city, och nog blir jag också glad av ljuset – trots det blöta. Igår tog jag mig tid till ett skönt yogapass där jag valde en plats i salen där jag kunde göra solhälsningar i dubbel bemärkelse. Så energigivande, och tjejen som vickade för grymme Shay Peretz la in mycket vila mellan positionerna. Det går inte att beskriva med ord hur välgörande det var att djupandas och jobba med spänning/avspänning i ett flöde av sol.

snodroppeOch på vägen hem hittade jag blommande snödroppar vid husknuten.

Med detta inlägg – tack till Bikester som tillhandahåller oss cykeln

4 kommentarer
  1. Balanscyklar är grymma! Barnen har varsin, som de far omkring på här hemma – vi bor i villa med ganska öppen planlösning. Mannen sa härom dagen att ”man märker att man är småbarnsförälder när man tittar vänster-höger-vänster innan man går ut ur köket”, och syftade på att det både en och två gånger har hänt att man har blivit påkörd av en cyklande pys. Ska bli spännande att se hur mycket balanscyklandet bidrar till ”lära cykla”-projektet i sommar. För 5-åringen är det dags att börja träna på allvar, medan 2-åringen nog mest får träna på lek. Om han når ner till pedalerna, vill säga. Han är väldigt motorisk men ligger nog 2 kurvor under ”normalkurvan” för 2-åringar…

    Längar också efter sol och vår – hörde koltrasten imorse! Och i grannens trädgård finns det snödroppar:-).
    Kramis!

  2. Passa på att ta med barnen till Kungsträdgården där dom kan testa åka skidor, klättra, åka skridskor och pyssla. Jättefint anordnat 🙂 Så mysigt! Och du, skidorna var snygga, men här i Sthlm blir det nog inget åk 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras