Helgen ur mobilen #22

Måndag och 1a maj.

Jag gillar måndagar. Att gå till jobbet och komma igång med alla nya idéer som kläckts under helgen, men en röd bonusdag med barnen är ännu bättre. Det är lyxigt med helgdagar som inte är så fulla av inplanerade traditioner som vid jul, påsk och midsommar. Vi har inte ens som tradition att gå till någon brasa, det har liksom fallit bort sen jag flyttade från Jorm. Inga eldar mäter sig mot den, men vi gör annat istället.
Under helgen hittills har jag fått..

Helgen ur mobilen 22

..sol. Stocholm har visat upp sin bästa sida, speciellt i fredags och söndags. Kyliga vindar, men helt underbart med ljus och värmande strålar.

..pump. Vid fredagsfyset hade jag bra energi, ett kul pass med gamla favoriter, men sen har jag vilat från gymmet till förmån för några dagars fokus på annat. Som att springa ihop med Täby IKs ungdomar. Så roligt!

..pappafritt och jordgubbsfest. Hugo och Jonas varit på Åland för fotbollscup, medan jag hållt ställningen hemma med de 3 yngsta + en kompis till Hampus. Vi har mumsat (mer eller mindre märkliga) jordgubbar till både kvällsfika, frukost och mellanmål. Inte Svenska, men tänk vilken god säsong vi har framför oss!

..parkhäng och mer fotboll. Vi har gått till Tessinparken där fontänen fått nytt vatten – ett typiskt vårtecken för mig. Lite lek där och Hampus fotbollsmatch var lördagens aktiviteter.

..singelmammamat. När Jonas är borta får barnen bestämma middag. ”KÖPTA köttbullar” beställde Hampus. Inte min favorit, men det finns alltid någon matlåda med rester i frysen. Så jag åt lax med sötpotatis och sen möttes vi i popcornskålen framför Tallang.

..åkt t/r Söder med tunnelbana. Jonas hade anmält Junior och Jonna på casting för någon barnmodellagentur, men eftersom han var bortrest fick jag och tvillingarna åka tunnelbana dit. Det tycker dom är roligt, att titta på folk, åka rulltrappa och besöka nya platser. Och jag tycker det är roligt när dom tycker det är roligt. Själva fotograferingen tog bara någon minut, får vi se vad det leder till, men som man brukar säga – ”det är resan som är målet”.

..bädda rent alla sängar och skrivjobb. Resten av söndagen var en bara-vara-dag då vi sprang lite ut och in, påtade här hemma med tvätt och lakan. Jag passade även på att jobba lite när barnen lekte hos grannen och på kvällen kom den förlorade sonen och mannen hem efter vinst mot Ålänningarna. Hugo så stolt som gjorde det sista målet, 2-0 till Djurgården. Jag är så glad över allt han får från fotbollen – självförtroende, vänner och massor av upplevelser.

…Jonna lärde sig cykla utan stödhjul. ”När du lärt dig kan vi cyklar till Kaknästornet på utflykt” lockade jag och den målbilden satte sig. Efter en timme då jag sprungit runt och först hållt i sadeln, sen lite lösare i jackan, så kunde jag släppa taget. Jonna cyklade vidare, så stolt och glad. ”Mamma, jag KAN!!”. Stort! Och som mamma känner jag som mina barn, deras lycka smittar av sig.

Så dagens utflyktsmål är alltså en cykeltur med hela familjen till Kaknästornet och ivrigast av alla är Jonna.
Hur har din helg sett ut, alltså hittills om du också är ledig denna röda måndag?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.