Rika riddare

Något som är perfekt att laga när brödet börjar bli torrt och som mina barn älskar, är Fattiga riddare. Receptet är egentligen inte mer komplicerat än att göra en vanlig pannkakssmet som brödet får ligga i en stund och suga åt sig av innan stekning. Det brukar vara Hugos önskefrukost när han fyller år, men efter Frisk & Stark Familj hade jag några paket Rotfruktsbröd från Fazer över som passade perfekt, så jag lagar även ”riddare” andra dagar för att ta tillvara på det vi har hemma.

rikriddare2

Barnen vill oftast ha traditionellt socker och kanel på sina eller sylt, men sist testade jag en ny lyxig variant. På botten bredde jag ett lager av det nyanserade ekologiska jordnötsmöret Organic Peanut Butter från Bodystore, gjort av 100% jordnötter utan salt och socker. Sen en klick hallonkvarg, färska hallon och rostade, lättsaltade pistagenötter från ICA Gott Liv som topping.

rikariddare3

Långt ifrån några fattiga riddare, eller hur? Passar utmärkt vid en brunch, som efterrätt eller en fin tårtliknande födelsedagsfrukost.

8 kommentarer
  1. Det där såg riktigt smarrigt ut! Jag är inte så förtjust i fattiga riddare men dom såg ut att vara i min smak! 🙂 Får helt enkelt testats snart!

  2. Fattiga riddare är ingen favorit hos mig, men den där varianten går säkert hem hos de flesta. Låter mättande oxå! Ibland önskar jag att jag borde gilla jordnötssmör, det går att använda till så mycket. Tyvärr växer det i munnen om jag äter det, haha! Mina kompisar tyckte jag var konstig när vi var små och de älskade att ha det på smörgåsen och jag valde skinka och gurka/tomat med örtsalt 😉

  3. Emilia vill ha fattiga riddare till frukost på helgen, det är hennes favorit. Jag brukar dock ”fuska” och bara blanda mjölk och ägg och lite vaniljsocker/vaniljpulver i smeten. Sen äter hon dem med kanel 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras