Film om löpning efter graviditet

gagging_skane

Eftersom alla kroppar och graviditeter ser olika ut är det svårt att ge exakta riktlinjer över hur man ska löpträna under och efter en graviditet. Vissa kan springa ända fram till förlossningen utan problem, andra tvingas ta en paus från löpningen efter bara några veckor. Även efter graviditeten återhämtar sig våra kroppar olika snabbt, därför är det viktigaste alltid att lyssna på kroppen och komma igång successivt.

I filmen ger jag några tips för att komma igång varsamt med gågging, ett mellanting mellan gång och jogging. Dessa kan användas efter en graviditet eller bukoperation där magmusklernas funktion delvis kopplas bort. Därför är det bra att börja med att återfå kontakt med knip- och coremuskler innan man ens påbörjar att löpträna där bäcken och bål belastas mycket. Gågging passar även dig som aldrig sprungit förut eller haft något annat längre uppehåll för att komma igång på ett skonsamt sätt där kroppens muskler och leder successivt hinner anpassa sig.

Trevlig löpträning!

Här hittar du filmklippet på YouTube och här mer om gravidträning.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras