Blomkålspizza -recept

blomk_pizza

Från att ha suttit i skolbänken en hel dag och pratat sociala medier är jag ofta mätt på detta och sugen på att leva och vara kreativ IRL. Och hungrig i magen, men för mig är matlagning nästan lika mycket ”konst” som att få näring och energi. Att skapa färgglada uppläggningar och testa något nytt när jag har tid.

Här fyller verkligen de sociala medierna sitt syfte att inspirera och göra reklam för saker och ting. Blomkålspizza är t.ex. något jag velat provlaga ända sen jag såg @hittaformen´s bilder på Instagram, så med ett blomkålshuvud som legat i kylen ett tag gjorde jag ett par till gårdagens fredagsmys.

bakapizza

Blomkålspizza (glutenfri)

Ingredienser 2 st bottnar:

 • 1 litet rivet blomkålshuvud
 • 3 ägg
 • 1,5 dl riven parmesanost
 • 1 dl keso
 • 1 tsk salt

Ingredienser fyllning (min variant):

 • riven eller hel mozarella 
 • tomatsås
 • rödlök
 • stekt bacon
 • färsk bladspenat
 • 4 ägg
 • örtsalt
 • basilika

Gör så här:

 1. Riv blomkål och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Sätt ugnen på 200°.
 2. Platta ut två pizzor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-20 min i mitten på ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
 3. Lägg på tomatsås, övrigt du önskar (ex. knäck på 2 ägg/pizza) och ost.
 4. Grädda ytterligare 5-15 min.
 5. Servera!

blomkpizza

Gillar du ost kommer du älska den här pizzan då permesanosten i botten tar över smaken mycket. Det tillsammans med bacon, ägg och rödlök är toppen som topping. Dessutom är ju formatet både vackert och festligt. God helg!

2 kommentarer
 1. Jag har tänkt testa detta ett tag då jag inte gillar ”vanlig” pizza, tänker att det är en annan smak med blomkålen i botten? Får nog mixtra lite med receptet eftersom jag inte är helt förtjust i ost så mycket! (Typ den enda svensken som inte gillar ost, förutom halloumi, viss mjukost och keso). Kanske funkar det med en lite mildare ost som inte ger så mycket smak?

  Provsmakade kikärtspastan idag på ica som du tipsade om nyligen. Jag blev positivt överraskad, riktigt god! Vad tyckte din familj om den? Bra när man kan få i kidsen lite extra näring, vit pasta är ju inte så näringsrik direkt 😉

  1. Elin – gillar du inte ostsmak så ta keso + någon tsk Fiberhusk för att binda ihop alt. mildare ost (t.ex. mozarella).

   Kul att du gillade pastan. Mina barn tyckte också den var god när jag hade den till köttfärssås och i en pastagratäng, men inte lika mycket att servera utan något såsigt.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras