Hemmaträningsfilm med Jonna

Det är verkligen bara fantasin och motivationen som sätter stopp för träningsmöjligheterna hemma. Jag har allt mer övergått till gymträning nu när magen blivit starkare just eftersom jag gillar att komma iväg och få energi från andra tränande, men barn kan vara minst lika peppande. Det gäller bara att som vuxen sänka kraven på att träningen alltid ska vara supereffektiv, det händer att en blir avbruten, men med positiv inställning, inspiration och tålamod kan du skapa ett riktigt bra pass.

Något du garanterat får är i alla fall rörelseglädje och gemenskap – viktiga hälsofaktorer. Använder du barnet som vikt får du dessutom successivt tyngre träningsredskap samtidigt som du blir allt starkare, plus att det blir en rolig lek. Win win!

Upplägg: Kör varje övning (för varje ben/ arm/ sida) i en cirkel. Ta en vilopaus och upprepa så många varv du och din vikt orkar.

  • RODD / ”kompisrodd”
  • BRÖSTPRESS / ”barnpress”
  • PLANKAN / ”rak-kropp-tävling”
  • ARMHÄVNINGAR / ”arm- och höftgympa”
  • HÖFTLYFT / ”rumpan brinner”
  • ENBENSUTFALL / ”balansböj”

Ett till övningstips, ej i filmen:

  • AXELLYFT FRAMÅT (bild här, men gör med barnet) / ”supergunga”

Mer inspiration för din hemmaträning hittar du här:

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras