Lyxig kladdkaka

Tempot på Nackademins är högt. Min utbildning är bara 1,5 år inkl. ingår två praktikperioder så det är förståligt att de vill få in mycket på kort tid och på måndag har vi tenta på nytt. Min helg kommer därför spenderas med näsan i anteckningar förutom pauser med familjen och träning. Inför detta har jag laddat upp med perfekt brain energy!

Igår var jag och barnen ute och cyklade under rosa himmel och sen mys med extra rik kladdkaka. En lyxvariant av fair trade ekochoklad som fick Junior att gråta. Två gånger. Först i torsdagskväll då jag skull baka och den inte var klar innan läggdax – att han skulle behöva ”vänta ända till i morgon”. Nästa gång för att den var ”för stark”, men glassen till räddade upp situationen.

kladdkaka_chokl

Två hela chokladkakor, smör, ägg, socker och en nypa vaniljpulver. That’s all!

Kladdkaka delux:

 • 200 g osaltat smör
 • 200 g 70% choklad
 • 4 ägg
 • 0,5 dl socker (alt. valfri sötning i motsvarande mängd)
 • 1 tsk vaniljpulver 

Gör så här:

 1. Smält smör och choklad på låg värme. 
 2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver luftigt. 
 3. Tillsätt chokladsmeten och vispa en stund till.
 4. Häll smeten i en form och grädda i 200° i ca 8 minuter. 
 5. Låt stå kallt, gärna över natten. 
 6. Servera med grädde, glass, bär eller vad du tycker om.

Recept inspirerat av 56kg.se, men med socker.

kladdkakmys

De yngsta i testpanelen tyckte alltså det var för mycket mörk choklad, men Hugo och Hampus gillade den ihop med grädde. Ingen barnvariant alltså, vi får använda ljusare choklad nästa gång, men själv tyckte jag den var riktigt god. Krämigare än andra kladdkakor jag bakat, en riktig chokladsugsdödare och den riktigt smälte i munnen tillsammans med grädden.

kladdkaka_bitSnabb, lättbakad chokladbomb som är långt ifrån torr och smaklös. Variera gärna med en annan typ av choklad, t.ex. ljus eller hasselnöt, och servera med söta bär. Go´ helg!

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras